null Beeld

Deze koppels hebben gewacht met seks tot na het huwelijk – en doen hun verhaal

Voor sommige vrouwen is het antwoord op een lang en gelukkig huwelijk simpel: het uitstellen van de eerste vrijpartij. Maar hoe voelen zij zich hier achteraf over?

Online redactie Libelle

De keuze om te wachten met samen het bed delen kan verschillende beweegredenen hebben. Voor sommige mensen heeft het met religie te maken, voor anderen is het simpelweg een persoonlijke keuze.

Hoe dan ook: het is doorgaans geen onderwerp waar open en bloot over gesproken wordt. Om het taboe te doorbreken besloten enkele vrouwen die pas ná het huwelijk met hun partner naar bed gingen, dit op de website Reddit te delen.

Libido

"Mijn vrouw en ik hebben gewacht", vertelt een Redditgebruiker. "Ik vind dat af en toe jammer, zij niet... We zijn ondertussen twee jaar getrouwd, maar ik ben er zeker van dat haar libido onbestaande is. We hebben wel seks, maar ze doet het om me te plezieren. Het is net als een huishoudelijk taakje voor haar. De penetratie doet haar ook fysiek pijn, dus dat gebeurt amper. Ik hoop dat er nog beterschap op komst is, maar ik heb het er moeilijk mee. Ik vraag me vaak af hoe het zou zijn om een gezond seksleven te hebben."

Transformatie

Een ander vertelt: "Ik heb gewacht, maar ik zou het niet meer opnieuw doen. Seks werd een apart deel van onze relatie, het werd nooit echt onderdeel van. Weet je, het moet ook een soort transformatie ondergaan: van zogezegd “heel slecht” naar iets “ontzettend goeds”. Mentaal is dat heel zwaar en dat heeft veel tijd gevraagd. Moest ik het nu kunnen overdoen? Ik zou niet wachten. Niet omdat seks zo geweldig is, maar omdat ik het sneller zou willen bekijken als “normaal”. Het is me altijd met de paplepel ingegoten: “Doe het niet voor je getrouwd bent. Dat is vuil en slecht. Pas later is het goed”. Voor veel koppels komt die later dan nooit.”

Adviezen

"Het was vreemd, maar wel goed", vertelt weer een ander. "We hebben veel tips gekregen en adviezen gelezen. We vonden het ook alle twee belangrijk, dus op die manier konden we beter om met de gênante momentjes die erbij komen kijken. Ik vind het fantastisch dat ik samen met mijn man geleerd heb om goed te zijn in bed, in plaats van met een of andere kerel die je leert kennen op school of iemand die je toevallig ontmoet op een feestje."

Zenuwachtig

"Ik heb gewacht tot na het huwelijk, mijn man niet. Niet omwille van religieuze redenen hoor, ik had gewoon enkele dipjes meegemaakt en mijn partner wou wachten tot ik me klaar voelde. Toen het zover was, waren we al verloofd en wilden we het op de old fashion manier aanpakken. Op het moment suprême was ik ontzettend zenuwachtig en verlegen, maar voor de rest liep alles op rolletjes. Vind ik het soms jammer dat ik er niet vroeger aan was begonnen met mijn man? Ja, maar erg is het ook niet."

Oefenen

"Mijn ex-vrouw en ik waren allebei maagd, helaas. Op seksueel vlak zaten we achteraf gezien duidelijk niet op dezelfde golflengte, wat heel veel druk zette op ons huwelijk. Als ik ooit nog eens trouw, ben ik van plan om op voorhand veel te oefenen om te zien of we op dat vlak wel compatibel zijn."

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: HLN.be. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden