null Beeld

Déze woorden worden vaak verkeerd gespeld (en zo schrijf je ze wel)

Dat taal niet voor iedereen even makkelijk is, is een feit. Maar sommige woorden zijn ook wel knap lastig om te spellen. Daarom maakten wij een lijstje met woorden die vaak verkeerd worden geschreven, met de juiste spelling erbij.

Sandra Kooij

Abonnement

We kunnen wel begrijpen waarom veel mensen dit woord verkeerd schrijven. Abonnement wordt geschreven met één 'b' en dubbel 'n'. Waarom is de afkorting dan abbo?

Barbecue

Ook bij dit woord is de afkorting verwarrend. Barbecue wordt vaak afgekort met BBQ, maar in het woord zelf komt helemaal geen 'q' voor.

Chagrijnig

Het woord chagrijnig wordt op veel verschillende manieren geschreven. Het probleem met dit woord is vooral de verschillende manieren waarop het wordt uitgesproken; de één zegt - en schrijft dus ook - sjagrijnig en de ander chagerijnig of sjagerijnig.

Gewelddadig

Dit woord hoort geschreven te worden met dubbel 'd', ook al hoor je er maar één.

Interessant

Dit woord wordt vaak uitgesproken als 'intressant' en wordt dan dus ook zo geschreven. Maar de correcte spelling bevat nog een extra 'e'.

Portemonnee

Het is voor velen een openbaring dat er twee keer een 'n' in dit woord voorkomt.

Sowieso

Er is maar één manier waarop dit woord geschreven kan worden: sowieso. Dus niet met een 'z'...

Hoe staat het met jouw taalvaardigheid?

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden