null Beeld

Diagnose ADHD en nu?

MarliesSienot

Wel kan iemand met ADHD onvoldoende aandacht schenken aan de eigen omgeving. Het is daardoor niet goed mogelijk om de aandacht bij één ding tegelijk te houden en is hij of zij snel afgeleid.

Gevolgen van ADHD

Als er ADHD bij jou, of bij iemand in jouw omgeving, wordt geconstateerd, komt er heel veel op je af. Als je ADHD hebt, heeft dat gevolgen op vele vlakken. Zoals op school, werk en in relaties. Het is fijn om dan goede en heldere informatie te krijgen over de diagnose.

Gratis zorgboek

Het zorgboek ADHD van Zilveren Kruis Achmea is voor ouders van kinderen met ADHD en voor volwassenen met ADHD. De informatie in het boek is bedoeld om een evenwichtig bestaan op te bouwen. Dat wil zeggen: zo min mogelijk hinder hebben van de lastige kanten van ADHD, zo veel mogelijk voordeel van de bijzondere kanten van A

DHD.

In het boek worden een aantal onderwerpen behandeld, zoals ADHD op school, problemen op het werk, gevolgen voor de partner, seks en verslavingsproblemen. Daarnaast bevat het boek informatie over de medische achtergronden van ADHD en de belangrijkste behandelingen: medicijnen, gedragstherapie en coaching. Voor verzekerden van Zilveren Kruis Achmea is het Zorgboek gratis. Vraag het aan, voor jezelf of een ander op de website van Zilveren Kruis Achmea.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden