null Beeld

Dit 13e (?!) sterrenbeeld kan grote gevolgen hebben voor je horoscoop

Lees jij elke dag je horoscoop en past jouw sterrenbeeld precies bij je karakter? Dan kan het best dat je al jaren in een desillusie leeft. Tenminste, als je Schorpioen of Boogschutter bent. 

Tara Stokdijk

Er is namelijk een 13e sterrenbeeld en die gooit de hele boel flink in de war.

Slangendrager

Het 13e sterrenbeeld wordt Slangendrager genoemd. Dit is jouw sterrenbeeld als je tussen 29 november en 17 december jarig bent. Waarschijnlijk heb je al die tijd gedacht dat je Boogschutter of Schorpioen was, maar niks is volgens de theorie minder waar.

Terug in de tijd

Je vraagt je nu vast af waar dit 13e sterrenbeeld vandaan komt. Volgens kenners ontdekten astronomen 13 sterrenbeelden, maar waren het de babyloniërs, die 3000 jaar geleden leefden, die het sterrenbeeld Slangendrager schrapten. Dit deden ze omdat hun kalender destijds al bestond uit 12 maanden, gebaseerd op de fases van de maan. Ze vonden het daarom handiger om 12 sterrenbeelden te hebben, en die over elk een twaalfde van een jaar te verdelen. Toch erkende de babyloniërs dat er eigenlijk 13 sterrenbeelden waren.

Verschuiving

Met de tussenkomst van de Slangendrager, verschuiven ook de andere sterrenbeelden. Dit zou er als volgt uitzien:

Steenbok: 20 januari tot 16 februari

Waterman: 16 februari tot 11 maart

Vis: 11 maart tot 18 april

Ram: 18 april tot 13 mei

Stier: 13 mei tot 21 juni

Tweeling: 21 juni tot 20 juli

Kreeft: 20 juli tot 10 augustus

Leeuw: 10 augustus tot 16 september

Maagd: 16 september tot 30 oktober

Weegschaal: 30 oktober tot 23 november

Schorpioen: 23 november tot 29 november

Slangendrager: 29 november tot 17 december

Boogschutter: 17 december tot 20 januari

Als je een Slangendrager bent...

Mocht je van de schrik bekomen zijn, nadat je er achter kwam dat je eigenlijk je hele leven al een Slangendrager bent, dan leggen we je graag uit wat dit betekent. Het is nu niet ineens zo dat alle karaktereigenschappen die je dacht te hebben volgens je horoscoop onjuist zijn geweest. Een Slangendrager is qua eigenschappen namelijk een soort mengelmoes van een Schorpioen en een Boogschutter. Aangezien jij dacht een van beide te zijn, verandert er in feite niet zoveel.

Eigenschappen

De Slangendrager, ook wel Ophiuchus genoemd, staat symbool voor eenheid en de evenwicht tussen man en vrouw. Als je dit sterrenbeeld hebt dan ben je een doorzetter en leg je de lat altijd hoog voor jezelf. Je bent vindingrijk, leergierig en vindt je eigen educatie belangrijk. Je volgt je hart en gaat altijd je eigen geluk achterna, maar zorgt ook dat je naasten gelukkig zijn. Je bent wantrouwig en kan in ruzies explosief zijn, maar je hebt een groot hart en veel liefde te vergeven.

Deel van de dierenriem

Past deze beschrijving goed bij jou en ben je jarig tussen 29 november en 17 december? Gefeliciteerd, jij bent een echte Slangendrager. In 2011 deed de Minnesota Planetarium Society een voorstel om het 13e teken officieel deel te laten uitmaken van de dierenriem. Toch is dit sterrenbeeld de afgelopen jaren vrij onbekend gebleven. Helaas is de kans groot dat de astrologen het voorlopig bij 12 sterrenbeelden houden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Express. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden