Grijze haren Beeld Getty Images
Grijze harenBeeld Getty Images

Dit gebeurt er écht als je een grijze haar uit je hoofd trekt

Spot je een paar grijze haren? Voordat je 'm er meteen uittrekt, bedenk dan dit: voor elke grijze haar die je eruit trekt, krijg je er twee terug. Lekker laten zitten dus.

Demi SchoenmakersGetty Images

Oké, dat je er twee voor terugkrijgt, is natuurlijk een fabeltje. Uit elk haarzakje kan namelijk maar één haar groeien. Meerdere haren terugkrijgen wanneer je er slechts één uittrekt is dus per definitie onmogelijk. Bovendien is het nutteloos, aangezien de haar die teruggroeit grijs blijft.

En dan zijn er nog meer redenen waarom je er echt beter vanaf kunt blijven. Want dit is wat er gebeurt als je die grijze haar er wél uittrekt.

Ingegroeide haar

Je haar er snel uittrekken, kan zorgen voor een ingegroeide haar. Het snelle trekken schade veroorzaken aan je hoofdhuid. Het nieuwe haartje dat weer terugkomt, heeft dan geen plek om naar 'buiten' te komen en zal daardoor ingroeien.

Tijdelijke oplossing

Daarnaast is het haartje dat terugkomt alleen maar dunner. En het groeit ook nog eens langzamer terug. En: grijze haren wegtrekken is ook gewoon zonde van je tijd, want het is maar een tijdelijke oplossing. Het haartje komt namelijk echt niet ineens gekleurd terug, het nieuwe haartje zal ook grijs zijn. Je moet het dus echt accepteren. Of snel een kleurspoelinkje bij de drogist halen.

Bron: Prevention.com

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden