null Beeld

Dit is de nieuwe fractievoorzitter van Hardenberg

Anne van den Hoek volgt oud-fractievoorzitter van GroenLinks op in de gemeenteraad van Hardenberg.

Gina van Elburg

De 45-jarige Anne van den Hoek uit Hardenberg is met ingang van 18 augustus de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Hardenberg. Sinds 2013 is Anne actief bij GroenLinks en heeft haar politieke bagage de laatste jaren flink aangevuld. Anne is geen ja-knikker en wil vooral de Hardenbergse politiek behapbaar en duidelijker maken voor de gewone man en vrouw.

Er niet omheen draaien

“Als iets is zoals het is, moet je er niet omheen willen draaien, gewoon zeggen zoals het is,” dat is het uitgangspunt van Anne. Goed uitleg geven over de zaken die er spelen – op dat gebied wil Anne wel wat veranderingen doorvoeren. Natuurlijk gaat Anne het anders doen dan Kees Slingerland. “De uitgangspunten blijven hetzelfde. Keuzes en nuances liggen anders,” zegt ze.

Anne is zich ervan bewust dat GroenLinks een idealistische partij is, maar de idealen moeten natuurlijk wel haalbaar zijn. “Wie ben ik om anderen te verplichten bewust met de wereld om te gaan? Het feit dat ik invloed kan gaan uitoefenen op politiek niveau doet wel iets met mijn verantwoordelijkheidsbesef: het gaat om andermans belangen.”

"Zo waarlijk helpe mij God almachtig"

Anne heeft dinsdagavond tijdens haar officiële installatie in de raad, de woorden; "Zo waarlijk helpe mij God almachtig", uitgesproken daarmee heeft ze aangegeven dat ze de functie heel belangrijk vindt en deze naar eer en geweten zal uitvoeren.

Moeder van vier

Nu ze eindelijk recht van spreken krijgt, staat ze ook wel te popelen om te beginnen, maar ze blijft praktisch. “Ik heb te maken met Europese en landelijke regelgeving en het stukje waarin ik kan sturen is maar beperkt. Waar ik kan beslissen, wil ik dat doen."

Boven alles wil Anne, gewoon Anne blijven, de moeder van vier kinderen met een creatief talent en een kloppend hart voor groen, kunst- en cultuur. Geen hoogdravende verhalen dus, maar gewoon: Anne.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden