null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit is de reden waarom je juist als je geen zin hebt moet gaan sporten

Drukke dag gehad en is het enige wat je wil zo snel mogelijk op de bank ploffen? Juist nu is het belangrijk om tóch te gaan sporten. Hoe weinig zin je ook hebt.

Chanan FoppenGetty Images

Als je het druk hebt en daardoor stress hebt, is sporten vaak het laatste waar je zin in hebt. Je plan was eerder om een kop thee te zetten en je favoriete serie te gaan kijken, maar het is toch verstandig om je sportkleding aan te trekken en tóch te gaan sporten. Want dat zou juist een positief effect hebben op hoe je omgaat met stress.

Sporten, gezondheid en stress

De Universiteit van Bazel en de Sahlgrenska Universiteit in Zweden hebben samen onderzoek gedaan naar de link tussen sporten, gezondheid en stress. Daarvoor analyseerden ze van 200 werkende mensen de gegevens over hoe fit ze zijn, hoe goed hun gezondheid en hoeveel stress ze hadden.

Gezondheid

Niet zo verrassend: uit het onderzoek kwam naar voren dat de mensen die veel stress hebben ook een hogere bloeddruk en een hoger cholesterol dan de mensen die zeiden minder stress te hebben. Maar wat wel interessant is aan de uitkomsten is dat uit dit onderzoek blijkt dat mensen die veel stress hebben, maar wel fit zijn een lagere bloeddruk en cholesterol hebben dan de mensen die én stress hebben én niet fit zijn. De conclusie: fit blijven (en dus blijven sporten) zorgt ervoor dat je gezond blijft, ook als je stress hebt.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Drozthegoodlife.com. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden