null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit is hét ingrediënt voor een goede relatie

Het belangrijkste ingrediënt voor een goede relatie? Nee, het is niet praten met elkaar, regelmatig sex hebben of leuke dingen doen samen.

Kirsten BloemenGetty Images

Uit een onderzoek van de universiteit van Virginia blijkt dat een goede relatie vooral draait om gul zijn.

Gul

Meerdere studies bevestigen het: lief en gul zijn is de sleutel tot een goede relatie. Geen nood voor degenen die er niet zo goed in zijn: gul zijn kun je leren. Wanneer je jezelf aanwent om dagelijks iets liefs te doen voor de ander, wordt het vanzelf een gewenning en zul je merken dat je er steeds beter in wordt.

Vergeven

Af en toe ruziemaken hoort erbij en is hartstikke gezond. Maar ben ook gul in vergeven en sorry zeggen. Bij vergeving krijgt je partner de ruimte om fouten te maken en hiervan te leren, bij een sorry probeer je de ander oprecht begrijpen.

Vertrouwen

Vertrouwen is superbelangrijk in een relatie. Wees daarom ook hierin gul; geef bijvoorbeeld in een twijfelachtige situatie je partner altijd het voordeel van de twijfel en vertrouw op wat jouw partner zegt. Vragen of twijfels kun je wel altijd bespreekbaar maken.

Sex

Ja, ook tussen de lakens is gul zijn een goed idee. Dit kan namelijk een enorme boost geven aan jullie sexleven. Informeer naar je partners behoeften en fantasieën en besteed de tijd aan elkaar.

Let wel: gul zijn betekent niet dat je aan jezelf voorbij moet gaan. Maak de ander blij, maar laat dit niet ten koste gaan van jezelf.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Bedrock. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden