null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit is het verrassende geheim om perfecte scrambled eggs te maken

Neem een paar eieren en een scheutje melk, roer dat door elkaar, beetje zout en peper erbij - en tadaa! Zo maak je scrambled eggs. Althans, dat denk je. Want als we deze chef moeten geloven, maak je dat perfecte roerei op een net iets andere manier.

Irene de WaalGetty Images/iStockphoto

Bekende Amerikaanse chef Anthony Bourdain heeft een heel eigen manier om scrambled eggs te maken en daar komt geen melk of room aan te pas.

Geen vloeistof

Hij zegt dat je geen andere vloeistof nodig hebt om roerei te maken dan hete, gesmolten boter. Waarom? Omdat het 'voornamelijk om ei draait'. "Je maakt geen quiche, je maakt scrambled eggs."

Bourdain raadt aan dat je begint met een goed verwarmde pan en een doosje verse eieren.

Boter

Hij breekt de eieren in een kom, klopt ze los en brengt ze op smaak met zout en peper voordat hij ze in een pan doet waarin een rijkelijke dot gesmolten boter zit.

8-jes maken

Bourdain laat de eieren eerst een beetje stollen voordat hij ze roert in een beweging waarbij hij 8-jes maakt. Díe specifieke beweging zorgt voor het eindproduct, volgens de chef.

Zacht en luchtig

"Je wilt geen ieniemini-stukjes ei als eindresultaat. Als je het ei proeft, wil je iets wat zacht, luchtig en gelaagd is, met een lekkere dikte."

Op Twitter zijn mensen het met Anthony Bourdain eens:

Dát gaan we dit weekend uitproberen!

Meer lezen over eten? Volg Libelle Lekker op Facebook!

Bron: Good Housekeeping, Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden