null Beeld

Dit is jouw Chinese sterrenbeeld en deze eigenschappen horen erbij

Anderhalf maand nadat wij de champagneflessen in huis haalden, was het maandag de beurt aan China om het nieuwe jaar in te luiden, dat in het teken staat van het Varken.

De Chinese sterrenbeelden zijn een beetje te vergelijken met de 12 sterrenbeelden die wij kennen. Bij ons gelden ze echter voor een maand, terwijl een Chinees dierenteken voor een heel jaar geldt. Deze dieren wisselen elke 12 jaar. Welk dier hoort bij jouw geboortejaar? En wat zijn de eigenschappen van je Chinese sterrenbeeld?

1. Rat

De Rat staat bekend als vriend voor het leven. Je vindt het moeilijk om jezelf helemaal te geven, maar zodra je gewend bent, laat je niet meer los. Je bent perfectionistisch en soms kun je een tikkeltje agressief worden als iets niet lukt.

Eigenschappen: charmant, lief, zelfverzekerd, recht-door-zee, bezitterig.

2. Os

De Os is een doorzetter. Je kunt iemand snel veroordelen en ziet dingen vaak zwart of wit. Als je een slecht humeur hebt, kunnen anderen maar beter uit je buurt blijven.

Eigenschappen: geduldig, attent, leergierig, overmoedig, kritisch.

3. Tijger

De Tijger is vaak een leider. Je bent avontuurlijk ingesteld en vindt het niet erg om alleen ergens naartoe te gaan. Je bent soms impulsief en direct en kunt af en toe bezitterig zijn.

Eigenschappen: heel lief, avontuurlijk, haastig, roekeloos en hartstochtelijk.

4. Konijn

Het Konijn is soms moeilijk te doorgronden. Je bent gevoelig en geliefd bij vrienden en familie. Je hebt een goed geheugen en bent geneigd om voor problemen weg te lopen.

Eigenschappen: heel gevoelig, intelligent, een tikkeltje aanstellerig, bescheiden en tactvol.

5. Draak

De Draak is recht voor zijn raap. Je doet vaak eerst, voordat je denkt. Je bent beschermend en zelfverzekerd, maar wil steeds bevestiging dat je partner van je houdt.

Eigenschappen: enthousiast, veeleisend, energiek en emotioneel.

6. Slang

De Slang is mysterieus. Je vindt het moeilijk om je gevoelens te tonen, maar wil wel graag liefde en aandacht. Daarnaast ga je net zo lang door tot je doel bereikt is.

Eigenschappen: behulpzaam, ordelijk, wispelturig, grappig en een slechte verliezer.

7. Paard

Het Paard is oplossingsgericht. Je bent loyaal maar niet goed in het bewaren van geheimen. Je wil graag alles weten maar als het soms wat te moeilijk wordt, haak je af.

Eigenschappen: harde werker, veeleisend, getalenteerd, humeurig, levendig.

8. Schaap (of Ram, of Geit)

Het Schaap is een natuurmens. Je bent creatief, perfectionistisch en kan soms erg onzeker zijn. Je kunt niet goed tegen druk en wil graag beschermd worden.

Eigenschappen: creatief, romantisch, behulpzaam, pessimistisch, eerlijk.

9. Aap

De Aap staat graag in de belangstelling. Je bent vaak vrolijk en praat altijd wel mee. Je houdt van uitdagingen en denkt niet in problemen, maar in oplossingen.

Eigenschappen: sympathiek, trouw, creatief, onzeker, prikkelbaar.

10. Haan

De Haan is direct en zegt waar het op staat. Je houdt van kleding en je kapsel en besteedt hier veel tijd en geld aan. Je wil graag goed voor de dag komen.

Eigenschappen: openhartig, moedig, pietluttig, ijdel, charmant.

11. Hond

De Hond wil graag het laatste woord hebben. Je vindt het moeilijk om iemand gelijk te geven en klaagt graag. Je bent graag in je eigen huis en familie is belangrijk voor je. Je trekt je veel aan van hoe anderen zich voelen.

Eigenschappen: trouw, geduldig, enthousiast, inflexibel, angstig.

12. Varken

Het Varken is betrouwbaar. Je houdt van luxe en kunt daarom wat verwend overkomen. Je bent gelukkig en hebt een groot hart. Soms geloof je dingen iets te snel.

Eigenschappen: heel verstandig, goedbedoelend, gastvrij, driftig en defensief.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bronnen: astropsychologie.nl, mensengezondheid.nl. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden