null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít is waarom een berichtje van je ex je humeur in 1 seconde kan verpesten

Herkenbaar? Je voelt je vrolijk en hebt een goede dag, tótdat een klein berichtje van je ex heel je humeur om doet slaan. Waarom heeft zoiets kleins toch zoveel invloed op ons humeur?

Kirsten BloemenGetty Images

Dokter en psycholoog Joy Harden Bradford legt uit: “Onverwacht contact met een ex kan bijzonder moeilijk zijn als je nog gevoelens voor diegene hebt, hem of haar gevraagd hebt om je niet meer te contacteren of nog met je handen in het haar zit over de breuk”, legt Bradford uit.

Gevoelens

undefined

Zo'n berichtje kan je hele gedachten daarom op hol doen slaan. “Zo'n berichtje brengt heel wat herinneringen en gevoelens met zich mee. “Ik denk dat het belangrijk is om eerlijk te zijn tegen jezelf. Brengt de sms gevoelens naar boven en is je dag daarna verpest? Probeer dan een plan op te maken om een betere dag te hebben morgen'', vertelt Bradford. Daarnaast raadt Bradford het niet aan om deze gevoelens met je ex te delen. Volgens hem kun je beter aankloppen bij een goede vriend(in) of therapeut, anders zit de kans erin dat je opnieuw wordt gekwetst.
Andere betekenis

De reden dat we zo van slag kunnen zijn van een klein berichtje, is dat exen vaak niet goed aangeven wat ze bedoelen. Soms zit er nog een betekenis achter. “De impact die zo’n berichtje op jou heeft, hangt af van verschillende dingen. Bijvoorbeeld of je nog gevoelens hebt voor hem of haar, hoelang jullie uit elkaar zijn, of jullie vaak met elkaar spreken, et cetera”, weet Bradford. “Denk goed na over een antwoord, praat erover met vrienden en zet alles goed op een rij.'' Daarnaast is het volgens de psycholoog verstandig om in je achterhoofd te houden dat deze gevoelens tijdelijk zijn.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden