null Beeld

Dít is waarom je rond Kerstmis minder zin hebt in sex

Kerst is een tijd van samenzijn, gezelligheid en liefde. Toch kun je in deze periode minder zin in sex hebben. Maak je niet druk, want je bent niet de enige!

Demi Schoenmakers

Bovendien wordt het lage libido tijdens kerst gecompenseerd met een grote piek in seksuele activiteit tussen kerst en Oud en Nieuw.

Laag libido

De kerstperiode bevat genoeg ingrediënten voor een paar romantische dagen, maar bij veel vrouwen hebben de dagen voor Kerstmis een negatief effect op hun libido. Dit blijkt uit onderzoek van de Stanford University in Californië. Het onderzoek is gebaseerd op de Clue-app. Dit is een app waarin meer dan 500.000 vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Brazilië en de Verenigde Staten hun seksuele activiteiten (anoniem) bijhouden. Het is dus niet duidelijk hoe het met het libido van mannen eind december is gesteld.

Stress en veel eten

Normaal gesproken hielden de feestdagen en weekenden over het algemeen verband met een piek in seksuele activiteit. Juist op deze dagen duiken veel mensen met elkaar het bed in. Vrouwen ervaren dan minder stress en door de vrije tijd ligt hun libido vaak hoger. Toch is dit rond kerst niet het geval. Kerstmis brengt namelijk de nodige stress met zich mee. Zowel het kopen van cadeautjes en het voorbereiden van het kerstdiner als het nuttigen van veel voedsel en de nodige drankjes tijdens kerst blijken een negatieve invloed te hebben op lichamelijk contact.

Grote piek

Heb je met kerst dus geen zin in sex? Maak je dan niet druk, want vanaf 26 december tot en met Nieuwjaar gaat het libido juist omhoog. De stress verdwijnt en dat levert bij veel mensen vuurwerk in de slaapkamer op. Nieuwjaarsdag heeft al jaren zelfs de grootste piek in seksuele activiteit.

Wil je tijdens kerst ook genieten van je partner? Liefde en passievlogger Guusje legt uit hoe je van kerststress naar kerstsex gaat:

Bron: The Guardian.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden