null Beeld

Dít is waarom samen wandelen zo goed is voor je relatie

Wandelen is hartstikke gezond. Maar weet je wat nóg beter is? Samen wandelen met je partner. Dit is namelijk heel goed voor jullie relatie.

Online redactie Libelle

Iedere dag samen een wandeling te maken, heeft zowel fysieke als mentale voordelen:

1. Samen sta je sterker

Uit onderzoek blijkt dat stelletjes die samenwonen actiever worden als hun partner ook sportiever is geworden. Dat geldt ook voor andere positieve veranderingen. Als 1 van de 2 een gezondere leefstijl aanneemt, wil de ander niet achterblijven en doet hij of zij mee. Samen sta je sterker en heb je dus meer kans om iets te bereiken. Je motiveert elkaar.

2. Je groeit naar elkaar toe

Samen wandelen is ook goed voor jullie band samen. Dit onderzoek suggereert dat koppels die samen wandelen, tijdens het lopen op een rustige manier conflicten oplossen en ruzies uitpraten. Thuis zou je naar de tv staren of beginnen met schreeuwen, terwijl je tijdens het wandelen elkaar rustig kan uitleggen waar je mee zit en wat voor emoties je voelt.

Een dagelijkse wandeling is een geweldige tijd om te communiceren en bij te praten. Deze gesprekken hoeven uiteraard niet alleen over ruzies te gaan. Je kunt het tijdens het wandelen over álles hebben. Geniet van de quality time samen.

3. Je hebt minder stress

Wandelen is een bekende manier om je stress te verminderen. Wandelen helpt je om bepaalde dingen in een positiever daglicht te zien. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en ben je een stuk vrolijker. Daar zal je partner erg blij mee zijn.

4. Je hebt meer energie

Tijdens het wandelen komen er endorfines vrij in je lichaam. Endorfine is het gelukshormoon en geeft je een fijn gevoel. Je voelt je door het wandelen beter in je vel en je krijgt er veel energie van. Bovendien verbrand je calorieën en werk je dus ook nog aan je gezondheid.

5. Jullie seksleven krijgt een boost

Jullie krijgen een betere band door het wandelen. Daarnaast zorgt die extra energie van het wandelen ervoor dat jullie libido een boost krijgt. Je krijgt veel meer zin in elkaar en dat is natuurlijk hartstikke goed voor jullie seksleven. Ga dus lekker wandelen, want dit zorgt voor vuurwerk in de slaapkamer.

6. Jullie hebben samen een doel

Het is heel goed om samen een doel te hebben. Een dagelijkse wandeling kan hierbij helpen. Door samen te proberen meer te bewegen of gezonder te leven, schept dat een extra band.

Deze rekoefeningen helpen spierpijn te voorkomen bij wandelen:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Feeling.be, My Fitness Pal. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden