null Beeld

Dit kun je deze maand merken van ‘de roze supermaan’

We kunnen nu allemaal wel een kleine opsteker gebruiken. Dan brengen we voorzichtig goed nieuws: de roze supermaan dient zich aan. Op 7 april is het zover.

Redactie Libelle.nl

Volgens astrologen brengt deze maan wat meer balans in het leven.

Voor de duidelijkheid: de volle maan is niet roze. Hij wordt zo genoemd omdat de timing tegelijk valt met de bloeitijd van de roze vlambloem. Het gaat echter wel om een supermaan. Dat houdt in dat de maan een stuk dichter bij de aarde staat dan gebruikelijk. De effecten van de maan kun je - volgens astrologen - daardoor een stuk sterker voelen.

Behoefte aan contact

Deze maan draait om balans in zo'n beetje alle gebieden. In de liefde bijvoorbeeld leg je nu onder de loep of je net zoveel neemt als je partner. Ook heb je een sterke behoefte aan contact met vrienden. FaceTime met een goede vriendin of borrelen met een groepje mensen via Zoom: ondanks thuisisolatie zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om bij te praten.

Controle

De maan staat nu ook in connectie met twee andere planeten: Pluto en Jupiter. Door Pluto kun je je nu zenuwachtig voelen en de drang merken om de controle te pakken (hallo, herkenbaar?). Gelukkig is daar Jupiter die je geruststelt en je laat voelen dat alles goedkomt, zolang je maar geduld hebt.

De sfeer thuis

De maan heeft impact op alle sterrenbeelden, maar volgens astroloog Donna Page zullen Weegschalen en Rammen het 't sterkst voelen. Als je het idee hebt dat in je relatie de verhoudingen scheef liggen, is dit het uitgelezen moment om daar een gesprek over te voeren. Kun je elkaar ergens in het midden ontmoeten? Dat zal de sfeer thuis ook gezelliger maken. En vergeet dus ook niet virtueel in contact te blijven met vrienden. Je zal merken dat jullie band wanneer dit alles over is, dan nog sterker is.

De volgende supermaan staat alweer gepland voor 7 mei. Die staat in het teken van Schorpioen, waardoor je een stuk emotioneler bent dan normaal...

Nu wat meer tijd besteden aan je gezondheid? Je vindt de beste tips in de nieuwste Libelle Gezond:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women's Health. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden