Nagels vijlen Beeld Getty Images/iStockphoto
Nagels vijlenBeeld Getty Images/iStockphoto

Dit moet je vooral niet doen bij het vijlen van je nagels

Je nagels vijlen zou je na die ontelbare keren dat je het hebt gedaan misschien zelfs wel met je ogen dicht kunnen. Toch zou je wat beter op moeten letten zodat je déze fout niet meer maakt.

Chanan FoppenGetty Images/iStockphoto

Je zou denken dat er niet zoveel mis kan gaan bij het vijlen van je nagels. Je kunt hooguit wat te enthousiast zijn en de nagels te kort vijlen, maar verder lijkt het toch een simpel klusje.

Eenrichtingsverkeer

Toch is er wel iets waar je op zou moeten letten. Veel mensen vijlen hun nagels door de vijl heen en weer te bewegen zoals een zaag, maar dat kan nou net de reden zijn waarom je nagels snel breken. Je kunt je nagels namelijk het beste in één richting vijlen.

Het midden

Je vijlt dan eerst vanaf de ene kant van de nagel naar het midden en vervolgens vanaf de andere kant. Vervolgens vijl je het puntje van de nagel in de gewenste vorm. Hoe schuiner je de vijl houdt, hoe spitser de nagel zal zijn.

BEKIJK OOK: 3 tips om je nagellak snel te laten drogen:

Bron: Freundin.de

Nagels vijlen Beeld Getty
Nagels vijlenBeeld Getty
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden