null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dierenriem

Dit zegt het sterrenbeeld van je hond over z’n karakter

Veel van onze karaktereigenschappen staan volgens de astrologie in de sterren geschreven. Maar hoe zit het met het sterrenbeeld van je hond? Ook die kan nogal wat over jouw viervoeter vertellen.

Evanne MientjesGetty Images

Welk sterrenbeeld uit de dierenriem heeft jouw hond?

Boogschuttter (22-11 t/m 20-12)

De Boogschutter kan humeurig zijn, maar is over het algemeen een enthousiaste, sociale hond die overal mensen- en dierenvrienden maakt. Hij is graag op pad, houdt van afwisselende wandelingen en is avontuurlijk ingesteld. Zo loopt hij het liefst kilometers lang om onderweg nieuwe ervaringen op te doen.

Steenbok (21-12 t/m 19-1)

Deze viervoeter wil graag weten waar hij aan toe is, met een doel en een plan. Hij is erg braaf, of misschien is gedisciplineerd een beter woord. Zijn kwetsbare plek is eenzaamheid. Hij is niet graag alleen en doordat hij zo rustig is, is kun je hem eigenlijk overal mee naartoe nemen.

Waterman (20-1 t/m 18-2)

Honden met dit sterrenbeeld zijn absoluut niet saai en allesbehalve lui. Waterman-honden vinden afwisseling fijn en zijn erg inventief. Hij vindt het leuk om aangemoedigd te worden en is de perfecte hond als groepsdier. De hele dag stoeien en rondstruinen met zijn eigen roedel is een van zijn grootste wensen.

Vissen (19-2 t/m 20-3)

Een gehoorzame hond die zo de wensen uit je ogen leest. Hij is een fijn en rustig metgezel die het meteen merkt als iemand verdrietig of ziek is. Zo legt hij met liefde een poot op jouw schouder, hij is nu eenmaal een brok empathie in een harig jasje. Soms kan-ie wat dromerig voor zich uitkijken, maar hij gaat gewoon graag op in het moment van rust. Daar kun jij als baasje misschien nog wel wat van leren.

Ram (21-3 t/m 20-4)

De Ram zit vol temperament! Ram-honden willen constant in beweging zijn en hebben enorm veel energie. Hij is pas echt gelukkig als je een lekker stuk met hem gaat wandelen. Het liefst los van de riem, want een Ram kan zich af en toe koppig gedragen. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Zijn karakter is moedig en nieuwsgierig.

Stier (21-4 t/m 20-5)

Een Stier-hond wikkelt zo iedereen om zijn pootjes. Ze hebben een sterk familiegevoel en kunnen goed overweg met andere honden en kleine kinderen. Hij kan soms lastig met nieuwe situaties omgaan en daarom is routine erg belangrijk. Ook kan de Stier wat lui zijn, zo kan hij zomaar tijdens een wandeling er ineens bij gaan liggen en met geen mogelijkheid weer in beweging komen. Koppig? Nee joh, alleen supervastbesloten.

Tweelingen (21-5 t/m 21-6)

Als honden konden praten… dan kletste een Tweelingen-hond je de oren van je kop! Soms kun je zelfs het idee krijgen dat hij probeert om met mensen mee te praten. Tweelingen-honden zijn erg sociaal en graag omringd door andere honden. Wat mensen betreft is hij niet kieskeurig, waardoor een kleine wandeling door de wijk altijd langer duurt. Een allemansvriend!

Kreeft (22-6 t/m 22-7)

De Kreeft is de familiehond bij uitstek. Hij is helemaal blij zolang er maar mensen om hem heen zijn. Gaan jullie met z’n allen op pad? Dan wil deze vrolijke viervoeter iedereen bij elkaar houden en rent hij ijverig rondjes om de groep. Hij vind het dus niet leuk om alleen te zijn of te weinig aandacht te krijgen. Het is een zachtaardige hond, maar de Kreeft kan door zijn liefde voor zijn ‘familie’ erg territoriaal en beschermend overkomen.

Leeuw (23-7 t/m 22-8)

Een trotse, aanwezige persoonlijkheid met een zonnig karakter waardoor de Leeuw-hond barst van de energie. Hij vindt aandacht en bewondering erg fijn en wil het liefst op zijn wenken bediend worden. De Leeuw is vrijgevig en loyaal aan hun baasjes en wil de roedel goed beschermen.

Maagd (23-8 t/m 22-9)

Maagd-honden houden van een vaste routine en zijn nuchter in de omgang. Ze kunnen zichzelf urenlang vermaken en voelen zich bovendien ook eerder ongemakkelijk als er drukte is. Hij is slim en vlot van begrip, dus heeft al snel door hoe hij jou blij maakt. Hij zal nooit te luidruchtig zijn, daarvoor is-ie te bescheiden.

Weegschaal (23-9 t/m 22-10)

De Weegschaal is vriendelijk, betrouwbaar, rustig en past zich goed aan. Sterk gericht op zijn eigenaar en de meest probleemloze hond van de dierenriem. Hij wil alleen echt niet alleen zijn. Dan voelt de Weegschaal-hond zich al snel eenzaam en ongelukkig. Het is een echte familievriend en woont het liefst samen met een andere hond.

Schorpioen (23-10 t/m 21-11

Schorpioen-honden houden ervan om hun koppigheid te tonen en zijn zeer gevoelig voor jaloezie. Jaloerse trekjes zoals tanden ontbloten en wegkwijnen zullen zich al snel voordoen als hij er niet zeker van is dat hij jouw nummer één is. Met zo’n bezitterig karakter is het vanaf de eerste dag al belangrijk dat je een diepe band opbouwt, puppytraining is daarbij onmisbaar. Maar het kent ook zo z’n goede kant, want hij is superloyaal, een geweldige beschermer en hartstikke intelligent.

Zo voorkom je dat je hond zich alleen voelt als je weggaat van huis:

Bron: Freundin.de, Happinez

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden