null Beeld

Dit zegt het tijdstip waarop je ’s nachts wakker wordt over je gezondheid

Soms word je opeens ’s nachts wakker en heb je geen idee waarom. Meestal laat je het gaan en slaap je rustig verder. Maar je moet dit niet zomaar negeren. Het kan namelijk te maken hebben met je gezondheid. Het tijdstip waarop je ’s nachts wakker wordt, kan je hier meer over vertellen.

De traditionele Chinese geneeskunde kent een eeuwenoude biologische klok. Volgens deze geneeskunde heeft elke twee uur een ander orgaan de hoogste activiteit. Ziektes kunnen dan naar boven komen, doordat je last krijgt van het orgaan dat op dat moment in zijn hoogste activiteit zit. Ook is er volgens de Chinese geneeskunde een emotie gekoppeld aan de organen. Het tijdstip waarop je ’s nacht wakker wordt, kan dus iets zeggen over zowel je lichamelijke als je emotionele gezondheid.

Tussen 21:00 tot 23:00

Rond dit tijdstip proberen veel mensen te gaan slapen. Je lichaam ontspant zich, je enzymen worden aangevuld en je hormoonklieren en organen worden hersteld. Kun je moeilijk in slaap komen rond deze tijd? Dan kan dat betekenen dat je nog te veel bezig bent met de gebeurtenissen van die dag en/of je al druk maakt over morgen. Je bent te gestrest. Probeer dit los te laten en te ontspannen.

Tussen 23:00 tot 1:00

Dit is de tijd van de galblaas. Als je niet kunt slapen rond deze tijd of je wordt weer wakker, kan dat betekenen dat je galblaas je vertelt dat je minder vet voedsel moet eten of niet meer zoveel koffie of alcohol moet drinken. De emotie bij die hierbij hoort is bitterheid. Het kan dus zijn dat je te veel en te snel oordeelt over jezelf en/of anderen.

Tussen 1:00 tot 3:00

Je lever staat op dit moment centraal. Er is dan meestal niks mis met je lever, maar deze zorgt er gewoon voor dat alle giftige stoffen uit je lichaam vrijkomen en afgebroken worden. Het ontgiften gebeurt dan zowel fysiek als mentaal. Als je telkens wakker wordt rond dit tijdstip, kan het zijn dat je de emoties boosheid, frustratie en woede onvoldoende plek geeft. Wanneer je dit geen plek geeft, kan de lever zijn werk niet doen en daarom word je soms wakker.

Tussen 3:00 tot 5:00

Je longen zijn op dit moment aan de beurt. Die voorzien je lichaam van een verse lading zuurstof. In je longen zit een hoop verdriet opgeslagen. Word je wakker rond deze tijd? Dan kan het zijn dat je ergens verdrietig om bent. De emotie die hier namelijk bij hoort is verdriet. Als je vaak wakker bent rond deze tijd kunnen ademhalingsoefeningen je helpen.

Tussen 5:00 tot 7:00

Dit is de tijd van je darmen en de tijd van loslaten. Als je wakker wordt rond dit tijdstip kan het zijn dat er bijvoorbeeld iets mis is met je spijsvertering. Ook worden de gifstoffen die tussen 1:00 en 3:00 zijn afgebroken uit je lichaam gezet. Wanneer je niet goed eet, word je wakker op dit tijdstip. Je dikke darm heeft namelijk wel genoeg energie nodig om de gifstoffen te verwerken. Eet dus op tijd en minder vet.

Libelle's Eva testte een verzwaringsdeken waardoor ze beter zou moeten slapen:

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: a Healthy Life. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden