null Beeld

Dit zegt je sterrenbeeld over jou als moeder

Het moederschap kost de een meer moeite en energie dan de ander. Verschillende factoren zoals de hulp van je partner, of je kindje doorslaapt en goed eet spelen daar een rol in. Ook jouw karaktereigenschappen en sterrenbeeld bepalen mee hoe jij het moederschap invult. Herken jij je sterke en zwakke kanten en wat er over jouw sterrenbeeld wordt gezegd?

Lisette Gerbrands

RAM

Omdat de Ram alles op haar compleet eigen wijze doet, grijp je het ouderschap met 2 handen aan druk je er je eigen stempel op. De Ram wordt beïnvloed door Mars en benadert nagenoeg alles in het leven als een strijd. Aandachtig en klaar om te winnen. Er schuilt een diva in iedere vrouwelijke ram en jouw zelfverzekerdheid laat je nooit in de steek.

De Ram is een van de meest egocentrische sterrenbeelden en je bent gewend jouw behoeftes voorrang te geven. De behoeften van anderen boven jouw behoeften te plaatsen is best een ding. En dan ook nog eens als de ander zo klein is? Geef het wat tijd. Hoeveel je ook van je kleintje houdt, één ding is duidelijk: jullie zijn en blijven 2 aparte personen. Soms zul je je daar schuldig over voelen, maar verder is het gelukkig een gezonde benadering. Je verwacht veel zelfstandigheid van jouw kroost en bent daarvoor het perfecte rolmodel. Je leert je kinderen dat het leven er is om te leren en doelen te behalen.

 • Sterke kanten als moeder: zelfverzekerdheid, zelfkennis en daadkracht
 • Zwakke(re) kanten als moeder: competitief, ijdel en egocentrisch

STIER

Moeder Stier heeft 2 kanten. Aan de ene kant ben je zakelijk, aan de andere kant feestelijk. Er zijn momenten waarop jij de touwtjes ontzettend goed in handen hebt. De Stier heeft ook standvastige standpunten en wijkt niet zomaar van haar standaard af. Achter haar sterke gezicht zit een godin die met beide voeten op de grond staat. Jij bent de moeder die haar kinderen alle dagen van de week overal naar toe sleurt, maar daarnaast ben je ook die moeder die er geen moeite mee heeft om haar zoon op een mini bike te laten rijden als hij 11 jaar is. Sparen en wijs investeren is iets waar de stier in uitblinkt. Steek jij minimaal 18 jaar in de opvoeding van jouw kroost, dan wil je daar ook waardering voor! Je voedt je kinderen op met manieren, respect voor autoriteit en- minstens zo belangrijk - ook voor jou. Je hoopt op een sterke band met je kinderen maar hebt niet de ambitie om hun beste vriend te zijn.

 • Sterke kanten als moeder: stabiel, stijlvol, gezond verstand, harde werker
 • Zwakke(re) kanten als moeder: toegeeflijk, materialistisch, wisselvallig, ijdelheid

TWEELING

Jij bent de moeder met meerdere persoonlijkheden. Soms ingewikkeld en tegenstrijdig, maar nooit saai. Je bent veelzijdig waardoor jouw gezin altijd weer voor verrassingen komt te staan. Jouw standaard kan ieder moment veranderen en daar heb je geen reden voor nodig. Daarentegen heb je ook een stugge kant die maakt dat je iedere letter op etiketten secuur leest. Aan de andere kant voed je jouw kinderen met alle gemak op in de vervuilde grote stad. Je kunt het gewoon niet laten om jezelf bij tijd en wijle tegen te spreken. Als je volgens vaste principes leefde, dan zou je ook geen onvoorspelbare Tweeling zijn.

 • Sterke kanten als moeder: veelzijdig, geïnteresseerd, open-minded, creatief
 • Zwakke(re) kanten als moeder: inconsequent, grenzeloos, ongedurig

LEEUW

De Leeuwen-moeder laat overal waar ze komt haar voetstappen achter. Het ouderschap is voor de Leeuw dan ook de ultieme manier om zich te bewijzen en het is daarom ook niet gek dat ze hier haar hart en ziel in steekt. Leeuwen-moeders zijn graag betrokken in elk onderdeel van de levens van hun kinderen en ze voelt zich trots als blijkt dat ze succesvolle mensen heeft opgevoed die iets betekenen voor de wereld.

Je bent geen boze moeder maar wel strikt en moeilijk te pleasen omdat je alleen genoegen neemt met het beste van het beste. Je stelt hoge doelen wat ervoor zorgt dat je soms vergeet hoe hard je jouw kinderen pusht. Gelukkig heeft dat ook zo zijn voordelen.

Je motto is 'work hard, play hard' en als een leeuwenmoeder besluit te feesten, dan feest ze ook! De kinderfeestjes die jij organiseert staan dan ook bekend als uitbundig en tot in de puntjes verzorgd. Je overlaadt jouw kinderen met knuffels en kusjes en staat met gemak 's ochtends vroeg op de tennisbaan; er is geen twijfel mogelijk: jouw kinderen zijn je allergrootste trots. Knuffel je welpjes maar vergeet ze niet te leren hoe ze moeten jagen en verzamelen. Die vaardigheden hebben ze net zo hard nodig als jouw moederlijke instinct.

 • Sterke kanten als moeder: speels, leider en zelfvertrouwen
 • Zwakke(re) kanten als moeder: egocentrisch, drama, energiek

MAAGD

De maagd als moeder is een mix van contrasten. Het moederschap geeft jou op sommige dagen het excuus om te plannen en te delegeren. Op andere momenten geeft het je de kans om alles te laten varen. De introverte maagd is heeft haar persoonlijke ruimte nodig en het krijgen van kinderen voelt soms als inbreuk op haar me-time. De omslag van een Master-opleiding naar je kinderen het alfabet leren is voor een slimme dame soms lastig. Naast deze kant heb je ook een compleet relaxte kant. Bohemian-invloeden zorgen ervoor dat jouw zorgen en angsten verdwijnen. De humor en filosofische kant komen hierdoor in jou naar boven. Daardoor zie je het moederschap als een groot avontuur. De maagd heeft de neiging om alles perfect te willen doen maar door het moedershap leer je dat goed ook goed genoeg is.

 • Sterke kanten als moeder: organisatorisch sterk, gestructureerd, analytisch, gezonde gewoonten
 • Zwakke(re) kanten als moeder: veroordelend, overdenkend, bezorgd

SCHORPIOEN

Jij bent een bijzondere mix van plezier en controle. De meeste Schorpioenen pikken het moederschap relatief makkelijk op. Voor een ander zorgen zit in jouw aard. Een dodelijke blik van een Schorpioenmoeder en haar kind weet dat het menens is. Soms heb je een moment nodig om te ontdooien, maar als het eenmaal zo ver is dan springen je kinderen direct in jouw armen en blijven ze daar. Jij doet je best om het leven van jouw kinderen in goede banen te leiden. Je doet er alles aan om je kinderen een gedegen toekomst te geven. Weelde, onderneming en financiële zekerheid staan centraal. En vooral het financiële stuk wordt belangrijker naarmate je ouder wordt en kinderen krijgt. De Schorpioen is een zeer intuïtief persoon en je mag echt vaker op je onderbuikgevoel vertrouwen. Je zit er praktisch nooit naast.

 • Sterke kanten: veerkrachtig, intuïtief, doorzetter
 • Zwakke(re) kanten: graag de controle houden, obsessief

KREEFT

Jij bent de moeder der moeders. Voor de meeste Kreeften zit het moederlijke aspect diep verweven in hun DNA. Jij staat al je hele leven bekend als verzorger voor degenen om je heen. Je hebt het gevoel dat je gemaakt bent om moeder te worden. De Kreeft heeft een idealistische benadering en gevoel om een heus thuis te realiseren. Je hecht veel tijd aan goede relaties met je kinderen en bent hun vertrouwenspersoon.

Omdat de Kreeft verlegen en op zichzelf kan zijn zorgen jouw kinderen ervoor dat je sociale leven meer invulling krijgt. Hierdoor kunnen hechte vriendschappen ontstaan. Je stelt je hart niet zo snel open voor anderen, maar als je dat wel doet dan zitten ze er voor altijd in.

 • Sterke kanten: sensitief, toegewijd, goede smaak
 • Zwakke(re) kanten: mood swings, jaloezie, beschermend

WEEGSCHAAL

Voor jou kan het moederschap - als tegenhanger voor de chaos in je leven - zomaar balans brengen in je leven. Je bent het meest gelukkig als je kunt leven voor een ander en daar zijn je kinderen het perfecte ‘excuus’ voor. Speelgoed haalt ook in jou zelf het kind naar boven. Je lacht steeds weer om de fratsen van je kinderen en vindt de vele vragen van je kinderen heerlijk. Liefdevol leg je ze uit waarom de lucht blauw is en de wolken wit. Je blinkt uit in het verzorgen van je kinderen en de kledingkasten hangen dan ook vol met perfecte setjes. Kijk uit dat je daar niet in doorslaat. Laat je kinderen ook lekker kind zijn.

 • Sterke kanten: geduldig, rechtvaardig, stijlvol
 • Zwakke(re) kanten: snob, ijdel, inconsequent

STEENBOK

De Steenbok is een ‘vader’-teken en dat voegt een interessant aspect toe aan jou als moeder. Dat betekent niet dat je jouw vrouwelijke kant mist, maar je wordt wel duidelijk geleid door mannelijkheid, autoriteit en structuur. Het stellen van grenzen kost jou weinig moeite en je geeft je kinderen graag de nodige levenslessen mee. Zelf respecteer je jouw ouders en je hoopt dat jouw kinderen hetzelfde over jou denken. Je bent van de harde lessen en toont liefde niet door aanraking maar door handelingen. Enerzijds straal je ultieme vrouwelijke schoonheid uit, aan de andere kant heb je een sterke innerlijke kracht. Je bent de rots van het gezin en werkt hard. Zorg dat je tussen alle verplichtingen niet de zachte momenten mist.

 • Sterke kanten: planner, traditioneel, geduldig
 • Zwakke(re) kanten: twijfelaar, voorzichtig, angstig

WATERMAN

De Waterman-moeder is moeilijk in een hokje te stoppen. Je bent liefdevol, gereserveerd en streng maar ook spontaan en met vlagen een grote controlfreak. Je bent gespecialiseerd in chaos en jouw moederschap verandert met de dag. Leven met jou kan een avontuur zijn en zorgt ervoor dat het nooit saai wordt. Verwacht het onverwachte is een motto dat jou op het leven is geschreven. De Waterman staat erom bekend liever 10 vage kennissen te hebben dan een specifiek iemand waaraan je jouw leven moet geven. De diepe emotionele band met jouw kinderen is een grote verrassing voor je die ervoor zorgt dat je soms een traan moet laten maar ook fanatiek je kinderen aanmoedigt als ze daar behoefte aan hebben. En laat dat nou net de reden zijn dat je kinderen zo gek op je zijn.

 • Sterke kanten: rechtvaardig, open minded, rechtvaardig
 • Zwakke(re) kanten: turbulent, grenzen stellend, dramatisch

BOOGSCHUTTER

Je bent een vrijgevochten ziel en het ouderschap is voor jou dan ook wennen. Je handelt impulsief en instinctief en bent gesteld op je onafhankelijkheid. Jouw leven als moeder voelt daarom soms als onwerkelijk en het duurt even voordat jij je draai hebt gevonden.

Jouw spontane karakter maakt je leven tot een groot feest en jij bent dan ook de moeder die spontaan besluit om pannenkoeken te gaan eten. Jij lost problemen altijd creatief op en geeft je kinderen het gevoel dat jullie samen doelen moeten behalen. Dat is dan ook waarom je kinderen zoals jij willen zijn als ze later groot zijn.

 • Sterke kanten: avontuurlijk, humoristisch, wijs
 • Zwakke(re) kanten: grof, spontaan, ongeduldig

VISSEN

Jij bent de verleidster en de moeder der aarde ineen. Je straalt dusdanig veel warmte uit om door anderen als betoverend gezien te worden. Je bent kieskeurig maar jouw deur staat altijd open. De Vissen-moeder heeft rare trekjes maar je hart zit op de juiste plek. Geen dag is hetzelfde in jouw huis en dat lijkt leuk maar heeft ook zijn nadelen. Je kunt te aanwezig zijn en jouw kinderen in verlegenheid brengen. Omdat je zelf een hekel hebt aan regels en beperkingen doe je er goed om met een partner te zijn die voor routine in het gezin zorgt. Je kinderen weten dat je er altijd voor ze bent en dat zorgt ervoor dat ze sterke persoonlijkheden ontwikkelen.

 • Sterke kanten: verzorgend, compassie, fantasie
 • Zwakke(re) kanten: manipulatief, instabiel, schuldgevoel

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden