null Beeld

Dit zijn de populairste zelfhulpboeken op dit moment

Je bent nooit te oud om te leren. Het is daarom altijd een goed idee om met je neus de zelfhulpboeken in te duiken om jezelf verder te ontplooien. Wil je leren niksen, je zelfvertrouwen laten groeien of goede gesprekken voeren? Ga ervoor!

Fenna Witteveen

Met deze 6 zelfhulpboeken krijgt jouw ontwikkeling weer een groeispurt.

Girl, stop apologizing

Herken jij dat je vaak bezig bent met het pleasen van anderen? Je ziet jezelf dan in de functie van een ander: als partner, moeder, vriendin of dochter. Maar Rachel Hollis helpt met je Girl, stop apoloziging om weer naar jezelf te kijken. Wat zijn jouw verlangens en doelstellingen? Ze behandelt 9 excuses (die je moet loslaten), 7 gedragingen (die je juist moet aannemen) en 6 vaardigheden (die jij moet leren). Girl, stop apoloziging is een inspirerend zelfhulpboek dat je met praktische en grappige voorbeelden helpt om het beste uit jezelf te halen. Na het lezen zit je weer vol energie om je doelen en wensen na te jagen.

Niksen

Niks doen is echt super oké, volgens het boek Niksen van Olga Mecking. Je leert niks doen, en dat klinkt natuurlijk een beetje gek. Maar Olga onderzocht dit fenomeen en schreef daar een artikel over voor The new york times. Het maakte haar in 1 klap wereldberoemd. Vanuit daar kwam dit boek. Maar wat hebben we aan nietsdoen? Nou, het maakt je een stuk creatiever, meer ontspannen en ook nog eens gezonder. Niks doen klinkt vaak negatief, maar is dus enorm goed voor je. Met een goede uitleg, een aantal herkenbare situaties en natuurlijk de tips word jij een ster in niets doen.

You are badass

Soms laat je zelfvertrouwen je in de steek en dan komen die plannen en dromen niet uit. Maar als je jouw vertrouwen in jezelf weer op kunt krikken, krijgt alles om je heen een boost. You are badass van Jen Sicero helpt je om alles waar je naar verlangt voor elkaar te krijgen. Na het lezen van dit zelfhulpboek is zelfsabotage verleden tijd en van jezelf houden de toekomst. Je leert om kleine dingen te doen die daarbij helpen, zoals elke avond opschrijven waar je dankbaar voor bent. Dankzij de kleine dingetjes past het gemakkelijk in het dagelijkse leven en ga je het veel sneller doen. Superpraktisch en leuk geschreven.

Dromen- en doelenplanner

Eerder schreef Judith Noordzij al Ik was advocaat, nu ben ik mijzelf. Daarin schrijft ze over de burn-out die ze kreeg op 27-jarige leeftijd. Tijdens het herstel ontdekte ze waar ze gelukkig van werd en dat was het geven van individuele coaching en inspirerende lezingen. Vanuit daar kwam Dromen- en doelenplanner. Het is geen zelfhulpboek, maar een zelfhulpplanner. Deze tool helpt je om voor jezelf te kiezen en je doelen te bepalen en behalen. Bij elke maand kun je opschrijven waar jij je op wilt focussen, welke intenties je niet wilt vergeten en de valkuilen waar je niet in wilt trappen.

Socrates op sneakers

Gesprekken voeren die leiden tot verbinding en verdieping, dat kan best moeilijk zijn. Want welke vragen stel je? In Socrates op sneakers helpt Elke Wiss je een handje op weg. Het stellen van de juiste vragen die een gesprek openen is een vaardigheid die je kunt leren. De kunst is namelijk om vragen te stellen die mensen aan het denken zetten en verrassen. In dit boek laat Wiss zien hoe je dat doet met Socrates en andere filosofen als haar inspiratiebron. De tips, maar ook de valkuilen worden besproken. En als je eenmaal gestart bent met het gesprek, leert dit boek je ook doorvragen. Er staat jou dus niets meer in de weg om een mooi gesprek met iemand te voeren.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Nieuw is Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt niet meer, maar hij blijft ongekend populair. En dat is niet zonder reden, want deze Koreaanse bestseller gaat over spirituele wijsheden. Dit boek leert je rust vinden in een drukke wereld, en dat dankzij een van de meest invloedrijke boeddhistische monniken van dit moment: Haemin Sunim. Hij leert je rustpunten zoeken in onze drukke en moderne levens met zijn inzichten en adviezen. Er ligt nadruk op het belang van mild zijn tegenover jezelf, sterke relaties aangaan met anderen en vergevingsgezind zijn. Het is een heerlijk boek om even voor het slapengaan te lezen, omdat je de rust al in zijn woorden vindt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden