null Beeld

Dít zou de grootste fout in een relatie zijn (en zo voorkom je ‘m)

Ervan uitgaan dat je je partner door en door kent: het lijkt iets positiefs, maar het zou zomaar kunnen dat je je relatie ermee saboteert.

Daphne Dorgelo

Als je denkt je partner van haver tot gort te kennen, dan kun je soms voor verrassingen komen te staan. Het is volgens relatietherapeut Toña Wong Chung (auteur van Hoe word ik de beste minnaar van de wereld?) zelfs de grootste fout die je in een relatie kunt maken.

Geen idee

"Wat nu exact ‘goed gedrag’ en ‘fout gedrag’ is in een relatie, vind ik moeilijk om te specificeren", begint ze. "Maar wat ik enorm veel tegenkom in mijn praktijk is dat mensen aannames doen over elkaar. Beide partners hebben geen idee van elkaars verlangens, wensen en daden. En daar vragen ze ook totaal niet naar."

Eigenbelang

"Dan krijg ik dingen te horen als: 'Mijn partner zou dat nooit doen', terwijl ik die partner net heb gesproken en toch tot een heel andere conclusie ben gekomen. Opvallend is dat de aannames die worden gedaan, vaak heel wenselijk zijn voor degene die de aannames doet."

Oplossing

Hoe je dat kunt oplossen volgens Toña? "Stel meer vragen aan je partner. Soms is het lastig om uit jezelf vragen te stellen aan je partner, omdat de partner jou er vervolgens van kan verdenken dat je iets op te biechten hebt. Ga er niet zomaar van uit dat iedereen monogaam is. Of juist dat iedereen toch wel vreemdgaat. Vraag je partner: ‘Hoe denk jij erover? Hoe zou jij het willen?’ en ga daar samen mee aan de slag."

Op die manier leer je je partner pas écht goed kennen. Vragen is weten.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: womenshealthmag. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden