6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

DIY: herfstkrans maken

Met dit herfstachtige weer zijn we zo langzaamaan al onze tuinmeubelen en decoraties buiten aan het opruimen en onze aandacht naar binnen aan het richten. Bloemen zijn uitgebloeid en we bereiden ons voor op de winter.  Maar dat is toch eigenlijk heel jammer?! Een beetje gezelligheid aan de buitenkant van je huis zorgt voor een leuke thuiskomst!

De Libelle van deze week staat in het teken van wonen. Omdat je veel decoratie gewoon zelf kunt maken, heeft Libelle een leuke DIY herfstkrans voor jou.

Advertentie

Wat heb je nodig?

  • krans van oasis
  • kunstbloemen (leukste effect creëer je met verschillende soorten bloemen)
  • Goed plakkende lijm of bijvoorbeeld een lijmpistool

Hoe ga je te werk?

  • Stap 1. Verwijder de stelen van de kunstbloemen. Deze kun je er gewoon aftrekken. Je houdt dan een kort stukje steel over aan de bloem. Of knip de steel af met een ijzertangetje.

DIY Herfstkrans

  • Stap 2. Prik de bloemen naar voorkeur in de oasis. Wees een beetje creatief in vormen en grootte van de bloemen en welke kleuren mooi bij elkaar komen.

DIY Herfstkrans

  • Stap 3. Tevreden over de rangschikking? Haal dan de bloemen weer uit de oasis en leg ze  in volgorde langs de krans.
  • Stap 4. Nu gaan we de bloemen weer terug in de krans steken, maar met een beetje lijm eraan. Breng lijm aan in de gaten van de oasis en aan de bloem. Prik ze vervolgens weer in dezelfde gaten terug.

DIY Herfstkrans

  • Stap 5. Zoek een mooi plekje buiten bij je huis waar je de herfstkrans neer kunt leggen of hangen.

DIY herfstkrans

Wil je aan de slag gaan met echte bloemen? Volg dan de workshop bloemschikken. Deze leert je alle fijne kneepjes van het mooi schikken van bloemen!

Bron: Pinterest

De Dag Nadat Vervolg 5: Ik mijn honden moest laten inslapen

Premium

Karlijn (45): “Thuiskomen was die eerste periode het moeilijkst. Al die jaren werd ik thuis begroet door twee blije honden, nu was het doods, stil en leeg. Ook fysiek: al die mandjes, al die kussens waren weg; wat een ruimte.''

''Het verdriet was immens en ik kon en wilde er niet altijd over praten. In het begin heb ik echt mensen uit mijn omgeving gemeden, al lukte dat niet altijd. Dan kwam ik mensen tegen die ik kende van het honden uitlaten, die natuurlijk naar Sammy en Saartje vroegen. Ik moest vaak mijn uiterste best doen om niet in tranen uit te barsten.

[premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien