Doet jouw hond deze dingen? Dan vindt-ie het fijn om bij je te zijn Beeld Getty Images/Image Source
Doet jouw hond deze dingen? Dan vindt-ie het fijn om bij je te zijnBeeld Getty Images/Image Source

Doet jouw hond deze dingen? Dan vindt-ie het fijn om bij je te zijn

Een hond kan je diep in de ogen aankijken, maar nog steeds weet je vaak niet wat er in het koppie omgaat. Vindt een hond het bijvoorbeeld wel fijn om bij je te zijn?

Daphne DorgeloGetty Images/Image Source

Vragen lukt niet, maar op de signalen letten gelukkig wel, volgens dierenarts Angela Hughes. Doet jouw hond deze 5 dingen? Dan vindt je viervoeter het hartstikke fijn om in je gezelschap te zijn:

1. Hij geeft je likjes

Is zo’n langzame, natte lik van je hond nog steeds smerig als we je vertellen dat dit gelijkstaat aan kusjes geven? “Honden geven likjes om ons te laten weten dat ze om ons geven en dat ze zich niet bedreigd voelen door ons. Ze zien het ook als een manier om ons schoon te maken, wat een teken is van intimiteit”, legt Hughes uit.

2. Hij kwispelt

Ook zijn staart kan veel meer zeggen dan je waarschijnlijk denkt. “Een blije en ontspannen hond herken je vooral aan zijn vriendelijke manier van kwispelen en bij sommige honden hoort daar zelfs een glimlachje bij”, zegt Hughes. Lie-hief!

3. Hij raakt je graag aan

Een pootje op je arm, z’n kopje op je schoot of je hond die tegen je aanleunt? Hartstikke duidelijk: je hond zoekt lichaamscontact en vindt je daarom een erg leuk persoon. Slaapt je hond het liefst ook nog dicht bij je? Dan houdt hij zeker van je.

4. Hij volgt je

“Honden stammen af van wolven en die staan bekend om hun sociale gedrag en loyaliteit naar hun groep toe.” Volgt je lievelingsdier je? Dan betekent dat respect.

5. Hij wil spelen

Dat zal natuurlijk het vaakst bij jonge hondjes voorkomen. “Op die manier wil hij natuurlijk in de eerste plaats wat energie kwijt, maar dat hij met jou wil spelen is ook een teken van affectie en bewijst dat hij een band met je wil opbouwen”, zegt Hughes. Haal de speeltjes dus maar tevoorschijn.

Bron: flair.be

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden