null Beeld

Dol op pizza? Probeer dan dit heerlijke recept

Een echte guilty pleasure, pizza. Maar probeer eens deze variant van Koopmans bakexpert Danna. Een lekkere twist met een volkoren pizzabodem en bechamelsaus.

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met Koopmans

null Beeld

Ik houd van pizza’s die nét even anders smaken. Door de bechamelsaus is dat meteen gelukt.

Bereiden: ca. 30 min. Bakken: 60 minuten

Nodig voor de volkoren pizza:

  • 1 pak Koopmans Volkoren Pizzabodem
  • 240 ml koud water
  • 2 el olijfolie

Voor de topping:

  • 150 g gegrilde biologische kip
  • 300 g bladspinazie
  • 100 g geraspte Emmentaler
  • 1 handje macadamianoten

Voor de saus:

  • 25 g roomboter
  • 30 g bloem
  • 250 ml melk
  • peper en zout

Extra nodig:

  • grote ovenbakplaat met bakpapier
  • mixer met deeghaken
  • garde

null Beeld

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor. Elektrisch: 220 °C, hetelucht: 200 °C, gas: stand 5.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Smelt de boter voor de bechamelsaus in een steelpan op laag vuur.
  • Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur ongeveer 3 minuten staan.
  • Voeg al roerend met een garde de melk in scheutjes toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.
  • Laat op laag vuur 2-3 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  • Roerbak de spinazie in een hete wok en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken (knijp eventueel het overgebleven vocht eruit).
  • Doe de mix voor de pizzabodem in een beslagkom en voeg het water en de olijfolie toe.
  • Kneed het geheel met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg en kneed het deeg met de handen nog een paar keer goed door.
  • Leg het deeg op de bakplaat en bestrooi het met bloem. Druk of rol het deeg dun uit. Vorm een opstaand randje en bestrijk dit met olie.
  • Verdeel de bechamelsaus over de pizzabodem met de bolle kant van een lepel.
  • Bedek de saus met de gesneden gegrilde kip en de spinazie, en bedek dit met de geraspte Emmentaler.
  • Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de pizza in ca. 25 minuten gaar.
  • Bestrooi ten slotte met de gehakte macadamia’s.

Tips:

  • Je kunt de bechamelsaus uiteraard vervangen door tomatensaus maar ook door crème fraîche.
  • Je kunt als topping natuurlijk gebruiken wat jij lekker vindt.

Bekijk hier hoe Koopmans bakexpert Danna deze lekkere pizza zo klaar maakt

Benieuwd naar meer lekkere recepten van Koopmans? Je vindt ze hier.

null Beeld
null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden