null Beeld

Doperwtensalade met munt en varkenshaas

Ideaal, zo'n heerlijke, royale doperwtensalade met munt. Kun je lekker veel van eten zónder dat er op de calorieën gelet hoeft te worden. Handig als je meedoet met Libelle Lijnt Lekker.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 400 g gedopte doperwtjes (vers of diepvries)
  • zout, peper
  • 75 g vers broodkruim
  • 2-3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 varkenshaasje, in plakjes van 1 cm
  • bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 6 el olijfolie
  • 75 g veldsla
  • ongeveer 125 gram kleine blaadjes Romaanse sla
  • 2 el muntblaadjes
  • 2 el kervelblaadjes
  • ½ bosje radijs, in plakjes
  • 1-1½ el citroensap
  • ½ tl mosterd
  • 1 citroen, in partjes

Zo maak je het

Kook de erwtjes in drie minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Meng broodkruim, peterselie, knoflook, citroenschil en wat zout en peper. Haal de plakjes varkenshaas eerst door wat bloem, daarna door het losgeklopte ei en druk ze vervolgens in de kruidige broodkruim.

Bak de plakjes vlees goudgeel in één a twee minuten per kant in twee eetlepels olie. Laat op keukenpapier uitlekken. Meng veldsla, Romaanse sla, doperwten, munt, kervelblaadjes en radijs. Roer een dressing van 4 el olie, citroensap, mosterd en wat zout en peper. Druppel de dressing over de salade. Serveer met plakjes vlees en partjes citroen.

Bereiden: ongeveer 20 minuten. Circa 395 calorieën per persoon.

Receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: Peter Kooijman

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden