null Beeld

...een boek, een film of een docu

Redactie

...EEN BOEK
100 Meesterwerken Nederlandse en Vlaamse kunst 100 MEESTERWERKEN

De 100 belangrijkste meesterwerken uit Nederland en Vlaanderen zijn thuis te bekijken. Met de hulp van ruim 600 conservators én een kunstminnend publiek heeft Codart een canon samengesteld van meesterwerken uit 1350-1750 in De Lage Landen. Dé kans om deze werken, verspreid over de hele wereld, gebundeld te zien. Naast schilderkunst staan er ook prachtige prenten, tekeningen en foto’s van beeldhouwkunst en toegepaste kunst in.
€ 29,99 (uitgeverij Lannoo)

...EEN FILM
20th century women

De excentrieke Dorothea voedt eind jaren zeventig in zonnig Californië haar 15-jarige zoon Jamie alleen op, zo goed als ze kan. Maar ze is zelf al 55, van een andere generatie. Gelukkig wonen in hetzelfde pand ook twee jonge vrouwen die Dorothea helpen met de opvoeding van haar gevoelige, slimme zoon. Een hartverwarmende ode aan de mensen die ons grootbrengen en de jaren die ons vormen.
cinemember.nl

...EEN DOCU
Goede moeders

In de verloskundigenpraktijk van Sylvia melden zich vaak vrouwen met het etiket ‘kwetsbaar’. Vrouwen die zwanger zijn, maar van wie oudere kinderen uit huis zijn geplaatst. Ze dromen van een betere toekomst met een nieuw kindje. Volgens haar beroepsprotocol is Sylvia verplicht de zwangerschap te melden bij Veilig Thuis, zodat die toezicht kan houden op het ongeboren kind. Hoe wint ze het vertrouwen van deze vrouwen én houdt ze zich aan de regels?
Maandag 14 juni, 20.00 uur op NPO 2

  • Productie: Stephanie Pander. beeld boek: achel Ruysch, Bloemstilleven, ca. 1726, Toledo Museum of Art, Toledo. Foto sylvia: Pim Hawinkels

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden