null Beeld

PREMIUM

...een expo, een concert of de bios

Stephanie Pander
null Beeld Gaston Chaissac, Gezicht op verscheurd papier, 1954
Beeld Gaston Chaissac, Gezicht op verscheurd papier, 1954

EEN EXPO
CoBrA en Chaissac – Zielsverwanten

In 1961 exposeert de schilder Gaston Chaissac (1910-1964) in de gerenommeerde Parijse galerie van Iris Clert. De Cobra-schilders vechten om de werken en binnen een mum van tijd zijn de entreekaartjes uitverkocht. Vanwege zijn gezondheid kan Chaissac niet aanwezig zijn bij de opening, en hij zal zijn bewonderaars nooit persoonlijk ontmoeten. Dat ze elkaar wel al inspireren, laat Kunstmuseum Den Haag voor het eerst zien in deze expositie.
kunstmuseum.nl

null Beeld Caecilia Rasch
Beeld Caecilia Rasch

EEN CONCERT
Klassiek in de kas

Bezoekers van de botanische tuin in Amsterdam kunnen elke donderdag in augustus genieten van concerten van onder anderen Jasper Iturrospe (klassiek gitaar), Ella van Poucke (cello) en Dominique Vleeshouwers (percussie). Op zondagavonden zijn er jazzconcerten. Bij de Oranjerie zijn borrelpicknickmanden verkrijgbaar voor tijdens de concerten.
dehortus.nl

null Beeld

DE BIOS
Le meilleur reste à venir

Ze zijn al hun hele leven beste vrienden: de neurotische scheikundeleraar Arthur en César, een vrijgevochten womanizer, die altijd in de problemen raakt. Na een misverstand in het ziekenhuis zijn ze allebei in de veronderstelling dat de ander nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze laten alles achter om verloren tijd in te halen en zo veel mogelijk uit het leven te halen nu het nog kan. Een ode aan vriendschap en het leven.

  • Productie: Stephanie Pander. I love Holland: Susan Dalstra. Fotografie: Post-Plaza, Linus Harms, Ruben van Vliet, Installation view museum Voorlinden/Antoine van Kaam, Marcel van Kammen, Getty Images, Shutterstock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden