null Beeld

Eerder afgewezen kandidaat blaast jury van ‘The Voice’ alsnog omver

Voor de 20-jarige Job Teunis liep zijn avontuur in ‘The Voice of Holland’ vorig jaar helaas niet goed af: tijdens zijn auditie dachten de coaches dat hij een meisje was en besloten ze niet te draaien. Job liet het er echter niet bij zitten en deed vrijdagavond opnieuw een poging.

Erandi Godinez

En met succes: hij wist namelijk deze keer álle juryleden voor zich te winnen.

Verwarring over stem

Vorig jaar ontstond er de nodige twijfel na zijn auditie. “Is het nou een jongen of een meisje?” vroeg Ali zich af. “Nee, een vrouw,” zei Anouk. De coaches vonden zijn stem voor een vrouw nét niet goed genoeg, maar als ze er niet veel later achter komen dat hij een jongen is, balen ze toch wel. “Dan is het toch wel jammer,” zo vindt Anouk. Ook Waylon heeft spijt. “Dan was het toch wel een bijzondere stem.”

Opnieuw meedoen aan 'The Voice'

Toen Job deze beelden later terugzag, besloot hij het volgende seizoen gewoon nog een poging te wagen. “Nadat mijn auditie op televisie was geweest, heb ik eigenlijk megaveel positieve reacties gekregen,” zo vertelt hij aan Martijn Krabbé. Al snel blijkt er echter dat er niet alleen maar leuke reacties tussen zaten. “Ik denk dat er zo’n twee of drie mensen waren die ingingen op het feit dat ik homo ben. Mensen vinden het altijd heel interessant om een opmerking te plaatsen.”

Positieve mindset

Job weet negatieve dingen echter om te draaien tot iets positiefs. “Iemand vindt me dan blijkbaar interessant genoeg om toch te reageren,” zo laat hij weten. Als het dan eindelijk tijd is voor zijn vertolking van het nummer ‘My Immortal’ van Evanscence is hij toch wel een beetje zenuwachtig. Zijn zenuwen blijken echter nergens voor nodig te zijn, want zodra hij begint te zingen duurt het niet lang voordat alle juryleden zich omdraaien.

Reacties coaches

Waylon is vooral erg onder de indruk van de emoties die Job in het nummer heeft gestopt. “Wat jij ons zojuist hebt laten horen, is hoe sterk je kunt zijn als je kwetsbaar bent,” zo vertelt hij. Jan Smit noemt Job zelfs een ‘oude ziel’ en van Ali B. krijgt hij ook nog een compliment over zijn leuke karakter als hij hem een ‘gezellige Brabo’ noemt. Anouk houdt het simpel in haar commentaar: “Ik vind dat je een supermooie stem hebt,” zo laat ze weten. Hoewel Job overweldigd is door het feit dat alle coaches zich hebben omgedraaid, besluit hij toch voor Anouk te gaan.

Al met al blijkt de keuze van Job om opnieuw aan 'The Voice' mee te doen een goede keuze te zijn geweest. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om hem in de volgende ronde te zien optreden!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL 4. Beeld: Screenshot YouTube.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden