null Beeld

Eerste editie Tulp Festival Amsterdam is geopend

De lentestorm raast nog over Nederland en uitgestrekte velden vol met tulpen zijn ook nog nergens te bewonderen. Gelukkig kunnen we in Amsterdam alvast genieten van het Tulp Festival.

Lisa Tervoort

Tulp Festival Amsterdam

Amsterdam is van oudsher verbonden met de tulp, alleen is de bol het laatste decennia uit het straatbeeld verdwenen. Zonde, vonden de organisatoren van het Tulp Festival. En daarom kun je van 1 tot en met 30 april op verschillende plekken in Amsterdam weer tulpen zien bloeien. Maar liefst 800.000 kleurrijke bloemen zijn er te bewonderen, voor elke inwoner één!

Tulpentapijt

Op het Artisplein ging het festijn van start met een heus tulpentapijt, waarbij initiatiefnemer Saskia Albrecht, wethouder Openbare Ruimte en Groen Abdeluheb Choco en Artis-professor Erik de Jong de laatste exemplaren plaatsten. Het kleurrijke tappijt bestaat uit 52.400 tulpen en beeldt grote en kleine olifanten in de natuur uit. De olifanten verwijzen naar de plannen om het olifantenverblijf in Artis uit te breiden. Het kunstwerk is nog de hele maand april in Artis te bewonderen.

null Beeld

Bloeiplekken

Wil je graag een dagje naar Amsterdam om te genieten van al dit moois? Check dan eerst even Tulp Festival voor alle actuele bloeiplekken.

null Beeld

Bron: TulpFestival.com Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden