] Beeld
]

Eleanor, Middelburg

Omdat er in Nederland zó veel leuke restaurants en cafés zijn, maken we een tour door het land. Deze week schuiven we aan bij Edgar Stemmerich van Bistro Brasserie Eleanor in Middelburg.

Wat maakt jullie Bistro Brasserie Eleanor echt bijzonder?

“We werken zo veel mogelijk met Zeeuwse streekproducten en met de Josper-houtskoolgrill geven we de gerechten een authentieke grillsmaak. Verder hebben we de eerste en enige cocktailbar van Zeeland, waar je voor of na (of zelfs tijdens) het diner van een cocktail naar je eigen smaak kunt genieten, gemixt door onze cocktailexpert en mixologist Boaz de Korte.”

Wat mogen gasten echt niet missen als ze komen eten?

“We zijn echt trots op het Zeeuws weiderund. Heel mals vlees met een kalfsjus en een garnituur van seizoensgroenten. Klassiek en goed. Wie dit eenmaal heeft gegeten, wil eigenlijk nooit meer iets anders.”

  • Productie: Stephanie Pander. I love Holland: Susan Dalstra. Fotografie: Post-Plaza, Linus Harms, Ruben van Vliet, Installation view museum Voorlinden/Antoine van Kaam, Marcel van Kammen, Getty Images, Shutterstock
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden