Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Dit gebeurt er als je niet meer elke dag conditioner gebruikt

We wassen ons haar het liefst elke dag. Met alles erop en eraan: shampoo, conditioner. Maar dat is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je (opgestoken, zie video) kapsel. De fles conditioner iets vaker laten staan, kan een groots effect hebben op je haar. 

Dat het dagelijks gebruik van shampoo niet goed is voor je haar, is al wat langer bekend. Maar hoe zit dat dan met conditioner? Als je toch al minder shampoo gebruikt, kun je ook meteen een beetje minderen met de conditioner. Dan gebeurt er namelijk dit:

Advertentie

1. Je haar voelt lichter aan
Je haar voelt misschien niet zo zacht aan als wanneer je conditioner gebruikt, maar de stoffen die ervoor zorgen dat je haar steil en zacht wordt, maken je haar juist ook zwaarder. In plaats van elke keer conditioner gebruiken, kun je beter om de keer dat je je haar wast, dit product gebruiken. Alleen in de punten, voor het beste resultaat.

2. Je haar glanst meer
Conditioner is de boosdoener voor doffe lokken. Minder conditioner, betekent minder producten in je haar en dat zorgt er weer voor dat je haar meer glanst.

3. Je kunt je haar minder makkelijk doorkammen
Ja oké, dat is wel een nadeel van minder conditioner gebruiken: je kunt je haar minder makkelijk doorkammen. Om te zorgen dat het geen grote rotzooi wordt op je hoofd, doen een paar druppels arganolie al wonderen. Ook een goede tip: begin aan de onderkant van je haar met borstelen, dat werkt beter.

4. Je haar wordt minder snel vet
Je haar is misschien iets minder zacht dan dat je gewend bent, maar het zal ook niet zo snel meer vet worden. Dus hoef je het minder snel weer te wassen!

Experimenteren
Wat vooral heel goed werkt, is zelf uitproberen wat werkt voor jouw haar. Een keer per week wassen met zowel shampoo als conditioner of juist apart van elkaar? Na een tijdje weet je dan wat jouw haar nodig heeft om er perfect uit te zien.

Bron: Purewow.com. Beeld: iStock

Lees meer

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien