Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

6 dingen die je elke week schoon moet maken

Er zijn dingen die je iedere dag schoon moet maken, maar soms is één keer per week ook meer dan genoeg. Misschien zijn sommige dingen voor jou wel heel vanzelfsprekend, maar het is altijd handig om een lijstje te hebben dat je gewoon elke week kunt afwerken.

1. De was
Dit is zo’n klusje dat altijd weer terugkomt. Denk je eindelijk de wasmand leeg te hebben, draai je je even om en is-ie alweer gevuld. Om het klusje wat makkelijker te maken, kun je verschillende wasmanden gebruiken. Dat scheelt alweer 5 minuten op kleur sorteren.

Advertentie

2. Keukenapparaten
Op en in je magnetron, vriezer en fornuis zit meer viezigheid dan je met het blote oog kunt zien. Maak deze daarom elke week even schoon zodat alle etensresten en vingerafdrukken verdwenen zijn.

3. Stoffen
Stof lijkt niet zo erg, maar het kan, doordat het schuurt over de meubels, heel fijne krassen veroorzaken. Even een stofdoekje over de kasten halen, is dus geen overbodige luxe.

LEES OOK: 8 dingen die je iedere dag moet schoonmaken (of toch niet…)

4. Vloerkleden
Al voordat je haren ziet liggen op een vloerkleed, moet je eigenlijk al stofzuigen. Als je dat niet doet, dan kan het vuil zelfs in het kleed trekken. Vooral in de woonkamer, hal en slaapkamer, moet je de kleden regelmatig van een schoonmaakbeurt voorzien. Omdat je hier vaak komt, is iedere week stofzuigen wel nodig.

5. Douche en bad
Als je deze warme, vochtige plekken niet regelmatig schoonmaakt, kan er schimmel ontstaan. Deze plekken moeten dus ook zeker aan je schoonmaakroutine toegevoegd worden (als dat nog niet zo is). Maak de oppervlakken ook altijd droog na het schoonmaken, anders is het nog steeds het paradijs voor schimmels. Vergeet ook de wasbak en de spiegel in de badkamer niet!

6. Toilet
Het toilet moet (zo niet vaker) zeker wekelijks gepoetst worden. Maar die staat al lang op je lijstje, toch? TOCH!?

Bron: Drozthegoodlife.com. Beeld: iStock

Lees meer

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien