null Beeld

PREMIUM

Elsbeth: “Ik hoop dat mijn moeder en Ellen samen honderd worden”

Elsbeth Drijver (54) is coördinator tekstredactie. Met haar man André heeft ze twee zoons (16 en 19) en een dochter (18).

Elsbeth Drijver

Al zo’n vijftig jaar heeft mijn moeder een hartsvriendin: tante Ellen. (Ja, vroeger noemde je de vrienden van je ouders ook gezellig oom en tante.) Oom Wim, haar man, had een fotozaak in Alphen en tante Ellen een winkeltje aan huis, waar je fotorolletjes kon wegbrengen of een pasfoto kon laten schieten. Daar kwam ik graag, bij tante Ellen. Nog steeds vind ik het fijn om haar te zien, ze voelt zo vertrouwd, als familie.

Al die jaren deelt mijn moeder álles met tante Ellen. De leuke dingen, maar ook de familieperikelen en andere kwesties waar ze af en toe mee zit. En sinds oom Wim en mijn vader zijn overleden, delen ze helaas ook een groot verdriet. Het is intens triest dat ze nu allebei weten hoe het is om de liefde van je leven te verliezen en alleen verder te moeten. Tegelijkertijd is het ook mooi. Juist doordat ze elkaar zo door en door kennen, weten ze precies wat de ander doormaakt en zijn ze, hopelijk, iets minder alleen. Mij is het niet gelukt om zo’n vriendschap op te bouwen die al zo lang zo bijzonder en liefdevol is (of ik moet 120 worden) maar ik hoop met heel mijn hart dat ze samen minstens honderd worden: Ellen en Netty, Netty en Ellen.

null Beeld

Volgende week in Libelle:

Door dik en dun, een leven lang vriendinnen

Vanaf 30 september ligt de nieuwe Libelle in de winkel en is een dag ervoor al digitaal te lezen!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden