Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Even snel organiseren

Niet schoonmaken!
Opruimen heeft meer effect dan schoonmaken. Maak stapeltjes, ga met een grote bak of zak rond en gooi hier alle losse rommeltjes en dingetjes (haarspeldjes, bonnetjes, steeksleutels) in: alles in één keer sorteren of weggooien gaat sneller dan elk voorwerp apart een plek geven. Als er eenmaal weer oppervlakten te zien zijn, ruimt het sneller op (en is alsnog even schoonmaken makkelijker).

Levenslang
Investeer allereerst in dozen met etikethouders. Zet niet meer dan twee dozen op elkaar in de kast, anders wordt iets opbergen al snel te veel moeite.

Advertentie

Dossiermappen
Leg voor eens en voor altijd een paar dossiermappen aan: eentje voor bankafschriften, een voor verzekeringspolissen, een voor garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen en eentje voor zaken rond het huis, zoals de elektriciteitsaanbieder en het noodnummer voor het verwarmingsonderhoud. Eén avond doorbijten, is levenslang overzicht.

Kleding in de zak
De kans is klein dat je nog kleding aan wilt die een jaar niet is gedragen. Vul een ‘Kanweg-zak’ en een ‘Twijfelzak’, en laat ze beide een paar dagen staan. Negen van de tien keer mis je niets uit de Twijfelzak en kunnen ze allebei zonder hartzeer weg. De ‘winst’ van spullen op Marktplaats zetten, weegt zelden op tegen het gedoe en bovendien staan de spullen tijdens de verkooptijd nog steeds in de weg. Doneer ze liever aan een goed doel of aan een kringloopwinkel: zo heeft iemand anders er plezier van en heb je instant ruimte. Op weg naar… weg
Dingen die gerepareerd of gerecycled moeten worden of pakketjes voor het postkantoor liggen thuis in de weg en worden sneller afgehandeld als ze alvast in de auto liggen.

L.O.S.
Een fijne kledingkast heeft deuren waarachter alles verdwijnt, maar is vanbinnen open, zodat alles in één oogopslag te zien is. Spelregel bij het opruimen: alles eruit halen, sorteren, de kast schoonmaken en dan de kleren die je wilt houden, sorteren op seizoen. Dat gaat zo: alles voor de winter kan op de bovenste plank, en vervolgens sorteren op soort: alle T-shirts bij elkaar, alle bloesjes met lange mouwen bij elkaar en alle broeken bij elkaar. In het opvouwen en sorteren van klein spul gaat veel tijd zitten: maak drie bakken voor onderbroeken, beha’s en sokkenparen, die kunnen daar direct uit de droger in. Voor voorraad- en keukenkasten geldt overigens hetzelfde systeem: leeghalen, opruimen, sorteren.

Groene energie
Oude of kwijnende planten zijn stofnesten die een huis suf en muf maken en alleen door zeer groene vingers weer kunnen opleven. Heb je die niet of heb je er geen tijd voor, doe ze dan weg en zet lekker fris en gezond groen neer.

Direct effect
Sleutels, zonnebrillen en andere dagelijkse gebruiksvoorwerpen altijd op dezelfde plaats leggen, om nooit meer te hoeven zoeken. En de vaatwasser uitruimen kost twee minuten, de koelkast checken op over-de-datumdingen drie en de kattenbak verschonen vier: doe kleine klusjes altijd meteen. Voor elke ruimte in huis geldt: leeghalen, opruimen en sorteren.

Knutselspul
Kom je om in kinderkunstwerken en vind je het moeilijk ze weg te gooien? Houd de vijf mooiste, en maak van de rest een foto, om ze toch voor altijd te bewaren.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Buckingham Palace start onderzoek naar 'pestgedrag' Meghan Markle

Pesten op de werkvloer komt op veel plekken voor. Zelfs op Buckingham Palace, als we de berichten uit Engeland mogen geloven. Meghan Markle wordt door verschillende medewerkers van het paleis beschuldigd van pesten.

In een artikel dat The Times dinsdagavond publiceerde, verklaarden een aantal oud-medewerkers van het paleis dat een van hun collega’s, het toenmalige hoofd communicatie van prins Harry en Meghan, een klacht heeft ingediend bij de secretaris van prins William. Meghan zou er namelijk ervoor hebben gezorgd dat twee assistenten hun spullen pakten en zou ze ook een derde medewerker gepest hebben.

Advertentie

Buckingham Palace onderzoekt beschuldigingen

Het team van Meghan Markle bracht woensdag naar buiten dat de hertogin bedroefd is door deze aanval op haar karakter. Ook Buckingham Palace heeft nu gereageerd: “We zijn zeer bezorgd over de beschuldigingen en beweringen van voormalige medewerkers van de hertog en hertogin van Sussex. Ons HR-afdeling gaat de beschuldigingen onderzoeken.” Medewerkers en oud-medewerkers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek om te kijken of hier lessen kunnen worden geleerd. “Het Koninklijk Huis voert aantal jaren een beleid waarin geen ruimte is voor pesterijen of intimidatie op de werkvloer”, sluiten ze het bericht af.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Telegraaf. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom je pasta eigenlijk zou moeten roosteren voordat je het kookt

Verse pasta heeft wat meer smaak dan gedroogde pasta, maar ook gedroogde pasta kun je met een handig trucje meer smaak geven. 

Door gedroogde pasta te roosteren vóór het koken zou het namelijk veel lekkerder smaken. En het fijne is: het is helemaal niet zo ingewikkeld om pasta te roosteren.

Advertentie

Waarom pasta roosteren?

Pasta is van zichzelf natuurlijk al lekker, maar de smaak is nog wel een beetje saai. Nu merk je hier niet zoveel van als je er flink wat saus over gooit, maar mocht je nu je pasta naar een hoger level willen tillen, dan kun je dat heel simpel doen door je pasta te roosteren voordat je ’t kookt. Dat ontdekte culinair redacteur Annie Crabill van website Food52. Het roosteren zou ervoor zorgen dat je pasta een nootachtige, licht geroosterde smaak krijgt. En als je je pasta dan ook nog eens combineert met een saus die niet te overheersend is, dan komt de smaak van je pasta extra goed naar voren.

Hoe kun je pasta roosteren?

Om je pasta te kunnen roosteren heb je een bakplaat nodig en een oven. Leg de gedroogde spaghetti naast elkaar op een bakplaat en duw deze de oven in. Rooster de pasta ongeveer 10 tot 15 minuten in een hete oven op 175 graden. Als je ziet dat de pasta een mooie goudbruine kleur heeft dan kun je het eruit halen. Laat de pasta even afkoelen en kook het daarna op de gebruikelijke manier. Houd er wel rekening mee dat je de pasta misschien ietsje langer moet koken om ‘m gaar te krijgen. Vergeet niet om het kookwater van je pasta te bewaren en hier een beetje van toe te voegen aan je pastasaus. Zo dringt de nootachtige smaak van je pasta ook lekker door in de saus!

Handig! Met deze truc kook je nooit meer te veel spaghetti:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Food52. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Huil je altijd bij het snijden van ui? Een stukje keukenpapier is de oplossing

Een slok water in je mond, een kaars naast de snijplank: er zijn veel trucjes bedacht om te voorkomen dat de tranen over je wangen stromen bij het snijden van een ui. Hebben deze trucjes bij jou geen succes? Keukenpapier is alles wat je nodig hebt.

Alle handige trucjes worden tegenwoordig ontdekt op TikTok, zo ook dit trucje. Sta jij ook altijd te huilen bij het snijden van een ui? Om dat te voorkomen zou je niets meer dan een stukje keukenpapier nodig hebben.

Advertentie

Ui snijden met keukenpapier

Volgens het populaire filmpje zou een nat stukje keukenpapier naast de snijplank voorkomen dat je begint te huilen bij het snijden van een ui. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar verschillende mensen hebben de truc uitgetest en waren verrast dat het trucje echt bleek te werken.

Geen tranen meer in je ogen

Bij het snijden van uien komt een soort zwavelachtige stof vrij. Als dit gas in contact komt met een vochtig oppervlakte ontstaat er zwavelzuur. Dat zwavelzuur ontstaat meestal in je oog, wat ervoor zorgt dat je ogen gaan tranen. Dat kun je dus voorkomen door te zorgen dat de zwavelachtige stof eerst met een andere vochtige plek in aanraking komt, zoals zo’n vochtig stukje keukenpapier. Dan wordt het zuur daarheen getrokken in plaats van naar je ogen.

BEKIJK OOK: Brunchtip: omelet in een jasje van ui:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Thetab.com. Beeld: Getty

ui snijden Libelle

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Kim-Lian weer thuis en Jennifer deelt eerste familiefoto

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje. 

Kim-Lian van der Meij mag na vijf dagen in het ziekenhuis weer naar huis. Buiten werd ze opgewacht door haar gezin:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De kappers zijn weer open, maar Xander de Buisonjé heeft in Samantha Steenwijk al een andere haarstylist gevonden:

Rachel Hazes werd flink verrast op haar verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)

Die coronatests komen Soundos letterlijk de neusgaten uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Soundos (@soundos_el_ahmadi)

Het is ook feest in huize Bakkum. Posy, de oudste dochter van Jim Bakkum en Bettina Holwerda viert haar zesde verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)


Jennifer Hoffman plaatst de allereerste familiefoto met haar pasgeboren kindje:

Nicolette van Dam en Bas Smit starten weer een nieuw project en roepen op: “We gaan ons land herontdekken en hebben jullie hulp nodig”:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Marlijn Weerdenburg showt de voordelen van een zwangere buik:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien