null Beeld

Feestje? Hierbij een checklist!

Laten we eerlijk zijn: het geven van een feestje is best wel een klus. Hoeveel drank haal je in huis? Maak je zelf de hapjes of regel je een cateraar en wat wordt de locatie? Pak deze checklist erbij en het organiseren van een feestje is voortaan appeltje-eitje! 

Richt Kooistra

Kosten

Een feest kan zo duur of goedkoop worden als je wilt. Voor ieder budget zijn er mogelijkheden. Een paar tips om kosten te besparen: houd het feest thuis, roep de hulp van buren voor de bediening, beperkt de keuze uit drankjes en bitterballen zijn óók lekker. Denk vooral goed na over wat belangrijk is. Een dure ban huren kan misschien best als de drank en hapjes wat eenvoudiger blijven.

Feestlocatie

Een belangrijke vraag: wat wordt de feestlocatie? Is de feestlocatie thuis, dan is het absoluut de moeite waard om eens goed naar de ruimtes te kijken. Of huur een tent en betrek de tent bij de feestruimte. Liever het feestgedruis buiten de deur houden? Begin dan op tijd met het zoeken naar een locatie, liefst twee tot zes maanden van tevoren. Het is verstandig om altijd eerst ter plekke te gaan kijken, dan kun je het best de sfeer proeven.

Sfeer

Wat is een feest zonder sfeer? Natuurlijk zorgen de gasten daar al voor een groot deel voor, maar met een mooi aangeklede omgeving maak je het helemaal af. Of denk aan een speciale entree, mooi sfeerlicht en goede muziek. En lekker geur in huis kan ook een leuk effect geven, voorbij bij binnenkomst. Kleine dingen kunnen al een groot verschil maken. Een mooie ruimte heeft amper extra aankleding nodig, maar de juiste accenten zorgen wel voor een eigen stijl.

Drankjes

Altijd lastig: hoeveel drank moet je inslaan? Ga voor een borrel van 2 uur met 20 gasten uit van 7 flessen witte wijn, 3 rode flessen rode wijn, 3,5 liter frisdrank en 5 liter mineraalwater. Drinken je gasten liever bier? Haal dan ook drie kratjes bier in huis. Verdubbel de hoeveelheden bij 40 gasten.

Catering

Geen zin om zelf in de keuken te staan of wil je gewoon niets van het feest missen? Huur dan een kok of cateraar in. Er zijn zelfs mensen die alles kunnen doen, van de uitnodigingen tot de aankleding en van de hapjes tot de muziek. Het is belangrijk om van tevoren goed af te spreken wat je precies wilt, en zet daarna alles op papier om misverstanden te voorkomen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden