null Beeld

Fit en slank met de 7 minuten work-out (deel 2)

Work-outs van een paar minuten zijn steeds populairder. Het makkelijke is dat je er de deur niet voor uit hoeft. En niet onbelangrijk: ze blijken nog beter te werken dan langdurige training. 

Vera Klandermans

Doe van iedere oefening zoveel mogelijk herhalingen in 30 seconden. Tussen iedere oefening neem je 10 seconden rust voordat je aan de volgende oefening begint. In totaal nemen de oefeningen maar 7 minuten tijd in beslag!

Tricep dip

null Beeld


Ga op het puntje van een stoel zitten. Plaats de handen naast de billen op de rand van het zitvlak, vingers wijzen naar voren. Strek de armen uit, zodat de billen loskomen van de stoel. Zak richting de grond door de armen te buigen en duw jezelf weer omhoog door de armen te strekken.

Plank

null Beeld


Houd het lichaam gestrekt, steunend op ellebogen en voeten. Vorm zo van top tot teen een rechte plank.

High knees

null Beeld


Ren op de plaats en trek daarbij de knieën hoog op.

Lunge

null Beeld


Maak met het rechterbeen een grote stap voorwaarts. Buig de linkerknie tot vlak boven de vloer en zorg dat de rechterknie niet voorbij de enkel komt. Stap terug en stap nu uit met het linkerbeen.

Push up & rotation

null Beeld


Doe een push-up en draai vervolgens met het hele lichaam naar rechts. Strek daarbij de rechterhand richting het plafond. Draai weer terug, maak weer een push-up en draai weer naar rechts. Let op: doe eerst 30 seconden met draaien naar rechts, rust 10 seconden en herhaal deze oefening dan 30 seconden met draaien naar links.

Side plank

null Beeld

Lig op de rechterzij en steun op de rechterelleboog. Strek de benen uit en duw de linkerheup omhoog zodat je vanaf de kruin tot aan de voeten een rechte lijn vormt. Let op: probeer 30 seconden vol te houden, neem 10 seconden rust en herhaal de oefening op de linkerzij.

Meer oefeningen doen? Bekijk deel 1 of download de app 7 minutes en laat je inspireren om 7 maanden lang 7 dagen per week de 7 minuten work-out te doen.

Volg ook Libelle Lijnt Lekker op Facebook.

Tekst: Angelique Heijligers. Beeld: Claire Owen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden