PREMIUMVegetarisch hoofdgerecht

Flespompoensteaks met gebakken oesterzwammen en hazelnoten

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Maak ook de rest van de pompoen schoon en rooster mee, dit kan prima een deel van de pastinaken in de pastinaakpuree vervangen.

Studio Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
• 1 flespompoen, schoongeboend, kapjes eraf gesneden
• 6 el olijfolie
• zeezout
• versgemalen peper
• 75 g hazelnoten zonder vlies
• 300 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd of gesneden
• 75 g ongezouten roomboter
• 1 el witte misopasta
• rasp en sap van 1 sinaasappel
• 15 g dille, fijngehakt

Voorbereiden: 5 min. Bereiden: 20 min. Bakken: 20 min. Kcal.: 457 p.p. (excl. puree)

Voorbereiden: Snijd de hals van de pompoen, dus tot de bolling, in 4 dikke, gelijke plakken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, snijd ze lichtjes diagonaal in met een scherp mes, besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C en rooster de schijven pompoen in het midden van de oven in 20 min. gaar, tot een scherp mes er gemakkelijk in prikt. Verdeel de hazelnoten over een tweede bakplaat en rooster ze de laatste 10 min. onder de pompoen mee. Laat de noten wat afkoelen en hak ze grof. Verhit 15 min. voor het einde van de oventijd 2 el olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen omscheppend 6 min. op vrij hoog vuur bruin en iets knapperig. Breng ze op smaak met zout en peper. Smelt intussen in een steelpan de boter en klop hier van het vuur af de miso, 1 tl sinaasappelrasp en 1 el sinaasappelsap door. Proef en breng op smaak met peper en eventueel meer sinaasappelsap. Verdeel de pompoensteaks over 4 borden, schep de gebakken oesterzwammen erop, besprenkel met de misoboter en bestrooi met dille en hazelnoten. Geef de rest van de misoboter erbij. Lekker met aardappel- of pastinaakpuree.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden