null Beeld

PREMIUM

Flory: “Van mij mag die kerstboom op 27 december zó door de schuifpui weer naar buiten”

Flory Hartog (52) is redactiemanager. Ze is getrouwd met Tjerk en heeft twee zonen: Sepp (16) en Kobus (12).

Flory Hartog

Kerstmisselijk

Zal ik eens wat bekennen? Oké, komt-ie: ik heb een hekel aan kerstbomen. En dan specifiek aan dat opgetuigde exemplaar in mijn huiskamer. Geen idee waar deze aversie vandaan komt, maar ergens in mijn volwassen leven is er een punt geweest waarop het woord kerstboom garant stond voor kippenvel. Ik word er zelfs een beetje misselijk van. Het is nog niet zo erg dat ik in therapie moet, maar ik zou eigenlijk best willen weten waarom ik een kerstboom stom vind.

Maar goed, voor mijn huisgenoten kan de feestmaand niet lang genoeg duren en moet de kerstboom het liefst op 6 december al in huis staan. Nu ben ik inmiddels heel bedreven geworden in het zo lang mogelijk uitstellen van dat moment, zodat de boom vaak pas een paar dagen voor kerst in z’n standaard wordt gepropt en ik de jaarlijkse tocht naar zolder onderneem om de versiersels tevoorschijn te halen. Natuurlijk, als de lichtslingers en alle ballen, hangers, zelfgemaakte frutsels en de piek hun plek hebben gevonden, denk ik vaak: ah… best leuk. Vooral ’s ochtends, als het buiten nog donker is, ik de stekker in het stopcontact steek en de lampjes zachtjes fonkelen tussen de naalden, bekruipt me heus een gevoel van welbehagen. En toch… van mij mag-ie op 27 december zó door de schuifpui weer naar buiten. O, dat heerlijke gevoel van leegte op de plek waar eerst die aandachtstrekker stond! Ik kijk er nu al naar uit.

null Beeld

Volgende week in Libelle: 18 pagina’s versierideeën voor een schitterend kersthuis

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden