null Beeld

Frank Boeijen en Sjors van der Panne op Openluchtconcert

Frank Boeijen en Sjors van der Panne gaven zaterdag een spetterend optreden met Het Symfonieorkest in Landgoed den Vossenbosch in Hoge Hexel.

Gina van Elburg

Landgoed den Vossenbosch in Hoge Hexel ligt te midden van uitgestrekte bosgebieden waar vroeger veel vossen voorkwamen. Een prachtige plek voor de jacht. Tegenwoordig wordt het landgoed gebruikt voor speciale evenementen, zoals op zaterdagavond 11 juli. Het Symfonieorkest onder leiding van dirigent Stephen Bell, bekend van het Royal Philharmonic Orchestra, gaf op deze avond een prachtig optreden samen met Sjors van der Panne. Aan het einde van de zomer van 2014 bezorgde Sjors menigeen kippenvel tijdens the blind auditions van The Voice of Holland. Coaches Marco Borsato, Ali B, Trijntje Oosterhuis en Ilse de Lange draaiden bij de eerste klanken direct hun stoelen om.

Frank Boeijen

Tijdens hetzelfde programma kreeg Sjors de kans van zijn leven toen hij mocht zingen met Frank Boeijen. Vanaf het moment dat zij het nummer "Zeg me dat het niet zo is" ten gehore hebben gebracht, is hij een rijzende ster aan het firmament. Frank Boeijen zit al meer dan 35 jaar in het vak en op deze zaterdagavond ontmoetten de twee grootheden elkaar opnieuw, want de Nederlandse zanger, dichter, componist en muzikant kwam speciaal naar Hoge Hexel om dit openluchtconcert bij te wonen. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe deze man zoveel jaren na "Welkom in Utopia" en "Kronenburg Park" er nog even mooi uitziet en zijn stem nog even warm klinkt. Een persoonlijkheid die een ieder raakt zowel met zijn charisma als met zijn muziek. Wanneer Frank spreekt dan geeft elke zin je iets om te overdenken. Hij zegt niet zomaar iets; daar is over nagedacht of het komt voort uit eigen beleving of ervaring. Hij leeft zijn leven vanuit liefde. Liefde voor de muziek, voor vrienden en familie maar ook voor de mooie dingen van het leven.

Sjors van der Panne

Vele jaren jonger is Sjors, maar toch zie je overeenkomsten. Elk nummer dat Sjors zingt komt recht uit zijn hart en uit zijn ziel. Eenzelfde uitstraling, integer, betrokken, oprecht en bevlogen. De wereld ligt Sjors aan zijn voeten en hij heeft een grote motivatie. Soms werd hij gedreven door angst dat het al gauw weer voorbij zou zijn maar het einde is nog lang niet in zicht. Hij is op de goede weg en kan nu ook genieten van alles wat hij meemaakt. Hij heeft de balans gevonden tussen het succes en het vinden van de rust in zichzelf. Sjors is zo'n mooi mens en zijn glinsterende, groene ogen stralen van plezier bij wat hij doet. De één nog een lange weg te gaan en de ander al een eind op weg. Hoe mooi is dat om deze twee mannen bij elkaar op het podium te mogen zien zingen.

Het Symfonieorkest onder leiding van Stephen Bell

Een bijzondere dirigent, die in Engeland jarenlang de ‘BBC Proms in the Park’-concerten dirigeerde en met zijn enthousiasme Het Symfonieorkest naar een nog hoger niveau tilde op deze prachtige avond in juli. De meest prachtige muziekstukken streelden de oren van het publiek, de Carmen Suite I van Bizet, William Tell van Rossini, 'Soldaat van Oranje' en de Bolero van Ravel. Het werd een muzikale reis door de tijd van de klassieke muziek. Maar ook in het favoriete genre van de Nederlandse grootheden wist hij het orkest perfect te begeleiden. Hij voelde precies aan wat Sjors nodig had om zijn teksten zo weer te geven zoals hij het bedoelde.

Het Nederlandse Lied

Voorafgaand spraken Frank en Sjors nog even over hun held Ramses Shaffy. Frank vertelde aan Sjors dat Ramses altijd op zijn hakken op het toneel stond. Hij legde uit dat op die manier je een open houding naar het publiek hebt en wanneer je op je tenen staat je nek naar beneden gaat en je gelijk een giraf last van je nek krijgt. Een tip van een bijzondere man die ons is ontvallen in 2009 maar nog altijd een inspiratiebron is voor muzikanten als Frank en Sjors. Het was dan ook geen verrassing dat Sjors de nummers "Zing, vecht, huil, bid" en "Laat me" ten gehore bracht.

"Zeg me dat het niet zo is"

De apotheose van deze avond was het duet van Frank en Sjors "Zeg me dat het niet zo is". Sjors zal op dat moment vast nog wel even teruggedacht hebben aan de eerste keer dat hij dit nummer met Frank mocht zingen in december 2014. Sjors staat vanaf september 2015 in het theater en zingt avond aan avond de sterren van de hemel. Op zijn website staat precies wanneer en waar. Vanaf deze maand start de concerttour van Frank Boeijen en duurt tot mei 2016, op de website staat zijn concertagenda.

"Landgoed den Vossenbosch"

Mevrouw Alijda Jobst heeft een prachtige geste gedaan om haar sprookjesachtige landgoed voor deze avond beschikbaar te stellen. De entourage, haar gastvrijheid, de feeërieke sfeer en de perfecte organisatie zorgden voor fantastische avond waar menigeen met graagte aan terugdenkt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden