PREMIUMRecept

Frisse frambozentaartjes met mascarpone

null Beeld

Geen frambozen? Met aardbeien, kersen of nectarines is dit taartje ook heel lekker.

Yvette van Boven

Voor 4 taartjes

• 8 plakjes roomboterbladerdeeg, zelfgemaakt of gekocht, ontdooid
• 1 ei, losgeklopt
• 1 el + 30 g suiker
• 150 g mascarpone
• 100 g frambozen
• 25 g amandelschaafsel, kort geroosterd in een droge koekenpan
• poedersuiker, voor bestuiven

Verder nodig
• Glas of steekring 8-9 cm

Bereiden: 10 min. Bakken: 15-20 min. Wachten: 30 min. Kcal.: 490 p.st.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Steek uit een plakje bladerdeeg een rondje van 8 of 9 cm zodat er een flinke rand overblijft, en probeer die rand heel te houden.
Leg de rand op een heel plakje bladerdeeg en prik het open rondje goed in met een vork zodat het straks in de oven niet te veel opbolt. Herhaal dit met de andere plakjes bladerdeeg, met als resultaat 4 taartbodempjes. Bestrijk de bodems met losgeklopt ei en bestrooi ze licht met 1 el suiker.
Bak de bodempjes 15-20 min. in het ­midden van de oven gaar en goudbruin. Laat ze 30 min. afkoelen.
Meng de mascarpone met 30 g suiker.
Schep de mascarpone in het midden van de taartjes (in de rondjes), verdeel de frambozen erover in een mooi patroon, bestrooi met geroosterd amandel-schaafsel en bestuif met ­poedersuiker.

Fotografie: Jan Luijk, Roxanne van Weerden (ass.). | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: La Folie Antiek, Van Manen aan Tafel, de Bijenkorf, Dille & Kamille, kringloopwinkel

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden