Frisse kipsalade in slaschuitjes
Deze frisse kipsalade in slaschuitjes ziet er zo gezellig uit dat voortaan alle salades wel uit het vuistje zou willen eten. Serveer er wat brood bij en het is meteen een ideaal hoofdgerecht.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 3 kleine kipfilets
- zout, peper
- 4-5 eetlepels olijfolie
- 300 gram dunne peultjes
- wit van 2 jonge preien, in dunne ringen
- 5 stengels bleekselderij, in reepjes
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels kokosmelk
- 1-2 theelepels vissaus
- ongeveer 16 baby romaine slablaadjes om te vullen
- handvol kruidenblaadjes (munt, bladpeterselie, koriander)
- 1 limoen, in partjes
Zo maak je het
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan elke kant 5 minuten in 2 eetlepels olie. Neem ze uit de pan, iets laten afkoelen en snijd ze in reepjes. Kook de peultjes in 4 minuten beetgaar, laat uitlekken en snijd ze in reepjes. Meng prei, bleekselderij, peultjes en kip. Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, limoensap, kokosmelk en vissaus en schep deze door het kipmengsel. Vul hiermee de slablaadjes. Garneer met kruiden en limoen. Lekker met (stok)brood.
Bereiden: ongeveer 25 minuten. Circa 415 calorieën per persoon.
Receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: Peter Kooijman