null Beeld

Frisse kipsalade in slaschuitjes

Deze frisse kipsalade in slaschuitjes ziet er zo gezellig uit dat voortaan alle salades wel uit het vuistje zou willen eten. Serveer er wat brood bij en het is meteen een ideaal hoofdgerecht.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 3 kleine kipfilets
  • zout, peper
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 300 gram dunne peultjes
  • wit van 2 jonge preien, in dunne ringen
  • 5 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1-2 theelepels vissaus
  • ongeveer 16 baby romaine slablaadjes om te vullen
  • handvol kruidenblaadjes (munt, bladpeterselie, koriander)
  • 1 limoen, in partjes

Zo maak je het

Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan elke kant 5 minuten in 2 eetlepels olie. Neem ze uit de pan, iets laten afkoelen en snijd ze in reepjes. Kook de peultjes in 4 minuten beetgaar, laat uitlekken en snijd ze in reepjes. Meng prei, bleekselderij, peultjes en kip. Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, limoensap, kokosmelk en vissaus en schep deze door het kipmengsel. Vul hiermee de slablaadjes. Garneer met kruiden en limoen. Lekker met (stok)brood.

Bereiden: ongeveer 25 minuten. Circa 415 calorieën per persoon.

Receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: Peter Kooijman

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden