null Beeld

Gebraden kip uit de oven: het ultieme zomerrecept

Kan niet mislukken, een gebraden kip op z’n puurst, met een zomers tintje door de mango-salsa en koriander!

Kies bij voorkeur kip die op een diervriendelijke manier is opgegroeid. Vaak zijn dat boerderijen met een kleinschalige productie, waar de dieren in ruime hokken zitten en een open uitloop naar buiten hebben. Deze extra aandacht proef je aan je gebraden kip!

Dit heb je nodig voor een gebraden kip voor 6 personen

  • 1 citroen, in vieren
  • 4 takjes tijm
  • 1 scharrelkip à circa 1½ kg
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 el chilipoeder
  • geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 1 el tijmblaadjes
  • zout, peper
  • 2 rijpe mango's
  • 1 bosje koriander
  • 3 rode pepers

Zo maak je het

Stop de stukjes citroen en takjes tijm in de buikholte van de kip. Meng olijfolie, chilipoeder, citroenrasp, tijmblaadjes en wat zout en peper. Wrijf de kip aan de buitenkant goed in met dit mengsel. Leg de kip in een braadslede en rooster hem 60-70 min. in een voorverwarmde oven op 190ºC. Pureer 2 rijpe mango’s samen met 1 bosje koriander, 1 grote rode ui en 1-3 rode pepers tot een grof mengsel en serveer het bij de kip. Heerlijk met een lekkere salade!

Bereiden: circa 15 min. Oventijd: 60-70 min. Kcal 520 p.p.

Ontdek hier de voordelen van biologisch vlees

Receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: Jan Luijk.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden