null Beeld

Gedroomd over sex? Dít betekent het

We dromen vaak over de gekste dingen en ja, ook weleens over sex. Een romantische droom met een hoofdrol voor je partner geniet dan uiteraard de voorkeur, maar soms heb je ook een spannende droom over iemand anders. Wat betekent dat eigenlijk?

Online redactie Libelle

Heb je dan een dirty mind of zit er een heel andere betekenis achter?

Dromen zijn geen bedrog

De daadwerkelijke betekenis van een sexy droom hoeft niet per se iets met seksuele fantasieën te maken te hebben. Het kan ook gaan om een heel andere boodschap van je onderbewustzijn, concludeert 'droomtherapeute' Joan Mazza. "Vergeet niet dat alle dromen zowel letterlijke als metaforische betekenissen hebben. Een sexy droom die net vóór de volledige erotische ervaring onderbroken wordt, zou kunnen duiden op een terughoudendheid op seksueel én niet-seksueel vlak. Lust in een droom zonder actie, betekent misschien dat je ook in het echte leven te passief bent", aldus Mazza.

'Genaaid worden'

Ook in andere gevallen kun je dromen in een breder perspectief zien. Zo haalt Mazza nog een voorbeeld aan: "Als je je in seksuele dromen bedreigd of overweldigd voelt en het idee hebt de controle kwijt te zijn, kan dat ook verwijzen naar gebeurtenissen op het werk of andere situaties die helemaal niks met sex te maken hebben. Als we zeggen dat we genaaid zijn, hebben we het immers helemaal niet altijd over seks."

Diepere betekenis

Met andere woorden: een droom over sex betekent helemaal niet dat je een dirty mind hebt. Er schuilt vaak zelfs een heel andere boodschap achter zo'n droom. Maar omdat sex iets is waar veel mensen vaak aan denken, komen andere emoties juist in sexy dromen tot uiting.

Vraag jezelf bij je volgende spannende droom dus eens af wat het nog meer zou kunnen betekenen, kijkend naar je huidige situatie. Droomde je over sex met een ander en zie je dat als een teken dat je relatie slecht is, dan ging het hoogstwaarschijnlijk al niet zo lekker. Andersom geldt wellicht hetzelfde. Droom je als happy single vaak over dezelfde persoon en maak je daaruit op dat je toch behoefte hebt aan een relatie, dan was je als single misschien toch niet (meer) zo gelukkig als dat je dacht.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Bedrock. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden