Buren die klagen over geluidsoverlast? Déze planten dempen geluid  Beeld Getty Images/iStockphoto
Buren die klagen over geluidsoverlast? Déze planten dempen geluidBeeld Getty Images/iStockphoto

Gehorig huis? Déze planten dempen geluid

Hoe zacht je ook doet, sommige huizen zijn gewoon ontzettend gehorig. Nu kun je natuurlijk een andere vloer leggen, voor stoffen meubels gaan of dikke gordijnen aanschaffen. Maar als je op zoek bent naar iets minder drastisch, hebben wij een goede tip: er zijn namelijk ook bepaalde planten die geluid heel goed kunnen dempen!

Groene tip

Erandi GodinezGetty Images/iStockphoto

Dit blijkt uit onderzoek. En het schijnt vooral te werken als je veel planten hebt, die je verticaal en tegen muren onder elkaar neerzet. Hier een overzichtje van welke planten je dan het best kunt aanschaffen.

Begonia Rex

Het fijne aan deze plant is dat-ie zowel binnen als buiten kan staan. Daarnaast is het ook nog eens een heel mooie plant om te zien dankzij de prachtige dieppaarse en groene kleuren. Deze plant kan maar liefst 97% van de invallende geluidsenergie absorberen en is dus erg geschikt als geluiddemper.

Lepelplant

De lepelplant is ook een ontzettende aanrader. Met deze plant demp je namelijk niet alleen geluid, hij is ook nog eens heel goed in het zuiveren van lucht, met name fijnstof. Groene vingers hoef je niet te hebben, want de lepelplant is makkelijk in leven te houden.

Ficus

De ficus heeft grote, rubberachtige bladeren in allerlei verschillende kleuren en vormen. Net als de lepelplant is deze makkelijk te verzorgen, wat natuurlijk mooi meegenomen is. En het allerbelangrijkste: deze plant is misschien wel dé grootste geluidsdemper van alle planten.

Krulvaren

Mocht je nu niet zoveel ruimte hebben, dan is de krulvaren ideaal. Deze plant is gemiddeld zo’n 90 centimeter en ontzettend goed in het dempen van geluidsgolven. Helaas moet je voor deze plant wél groene vingers hebben: ze zijn namelijk behoorlijk gevoelig en daardoor dus niet de makkelijkste planten om te verzorgen.

Maak jij je zorgen om je planten buiten? Zó herken je vorstschade bij je planten:

Bron: Well+Good

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden