PREMIUMRecept

Geurige pasta met aubergine, worst en kruiden

null Beeld

Geurig eenpansgerecht met verse aubergine, worst, olijven en lekker veel kruiden.

Yvette

Voor 4 personen

• 4 el milde olijfolie
• 4 braadworstjes van goede kwaliteit, velletje verwijderd
• 1 el venkelzaad
• 2 el verdurine (tomaten-groentepasta, te vervangen door tomatenpuree)
• 2 aubergines, blokjes van 1,5 cm
• 2 uien, gesnipperd
• 3 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 blik gepelde tomaten à 400 g
• 3 takjes rozemarijn
• 400 g korte pasta (orecchiette, rigatoni, penne of macaroni grande)
• 150 g Taggia olijven, ontpit
• 75 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt

Bereiden: 30 min. Kcal.: 820 p.p.

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en voeg worstjes, venkelzaad en verdurine toe. Duw het worstvlees in stukjes met een houten lepel en bak omscheppend een paar min.
Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee onder regelmatig omscheppen.
Voeg ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de tomaten plus een kwart blikje water en de rozemarijn toe, plet de tomaten een beetje tegen de zijkant van de pan. Schep om en laat de saus 15 min. zacht koken. Vis daarna de takjes rozemarijn eruit.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een scheutje kookwater.
Schep pasta en olijven door de saus met een scheutje kookwater, zodat alle pasta omhuld is met een dun laagje. Serveer met Parmezaanse kaas.

Fotografie: Saskia van Osna­brugge. | Styling: Annemieke Paarlberg. | Foodstyling: Jessica Lek. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Dille & Kamille, Eland & Van der Helst, Het Keramiekkantoor, Kringloopwinkel, Sjakies, Zara Home

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden