PREMIUMRecept

Gevulde pastaschelpen in fluweelzachte pompoensaus

null Beeld

De pompoensaus is als een romig dekentje voor de met kruidenricotta gevulde pastaschelpen.

Yvette

Voor 4 personen

Pompoensaus
• 1 oranje pompoen (ca. 1 kg), schoongemaakt, in blokjes
• 2 rode uien, in parten
• 4 tenen knoflook, gepeld
• 1 tl chilivlokken
• 1 el venkelzaad
• Zeezout
• Versgemalen zwarte peper
• 2 el milde olijfolie

Vulling
• Klein bosje platte peterselie (15 g), fijngehakt
• Klein bosje basilicum (15 g), fijngehakt
• 250 g ricotta
• 50 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
• Rasp van 1 citroen

Verder nodig
• 350 g conchiglie (grote pastaschelpen)
• 50 g walnoten, fijngemalen in een keukenmachine of hakmolentje
• 50 g panko of zelfgemaakt broodkruim
• 20 g Parmezaanse kaas
• Ovenschaal 20x30 cm, ingevet

Bereiden: 20 min. Oventijd: 25-30 min. + 25 min. Kcal.: 770 p.p.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel pompoen, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met chilivlokken, venkelzaad, zout en peper, besprenkel met 2 el olie en rooster 25-30 min. in het midden van de oven tot een mes gemakkelijk in de pompoen glijdt.
Pureer met de staafmixer alles samen met ca. 250 ml water tot een romige saus en breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pastaschelpen in ruim gezouten water bijna al dente, circa 2 min. korter dan op de verpakking staat.
Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de pompoensaus over de ingevette ovenschaal. Vul elke pastaschelp met een tl vulling en leg ze dicht tegen elkaar met de open kant naar boven in de saus. Bak 15 min. in het midden van de oven.
Meng voor de topping de walnoten met panko en kaas.
Haal de pastaschotel uit de oven, bestrooi met de topping en bak in nog 10 min. goudbruin en knapperig.

Fotografie: Saskia van Osna­brugge. | Styling: Annemieke Paarlberg. | Foodstyling: Jessica Lek. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Dille & Kamille, Eland & Van der Helst, Het Keramiekkantoor, Kringloopwinkel, Sjakies, Zara Home

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden