Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Gezichtsmaskers uit de keuken

De Libelle van deze maand staat in het teken van ‘de student’. Handige budget trucjes voor een druk leven. Laat je inspireren: deze beauty-ingrediënten haal je gewoon uit het keukenkastje.

Een keer in de week een gezichtsmasker doet wonderen voor je huid. Even tien minuten laten intrekken en je velletje is weer soepel en glanzend. Deze ingrediënten geven je huid een echte boost.

Advertentie

ingredienten

Droge huid of gevoelige huid
Jouw huid voelt trekkerig, toont droge vlekjes of velletjes en is vaal. Vocht is wat jij nodig hebt. Dat kan al met een simpele komkommer.

Komkommers barsten van het vocht en werken hydraterend. Leg ze een paar minuten op je gezicht (en ogen!) om zo de kwetsbare huid extra te voeden.
Het einde van de zomer is in zicht: je huid kan wat vlekkerig en droog zijn. Zorg dat je teint mooi egaal blijft en je vel mooi glad, door één keer in de week goed te scrubben. Bruine suiker en gember zijn hier een handige middeltjes voor.

Dit heb je nodig:
– 1 kopje bruine suiker
– 1/2 kopje honing
– 3 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel verse geraspte gember

Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar. Laat het niet te warm worden door de zon of door de warmte van je badkamer. Dan wordt het een plakboel en smelt de suiker, waardoor het scrub-effect verdwijnt.

Breng het masker met ronddraaiende bewegingen aan. Dit kan over je hele lichaam. Even een paar minuutjes laten inwerken en eraf spoelen (onder de douche).

Slappere huid
Voelt jouw huid niet meer zo stevig aan? Banaan en honing zijn verstevigende middeltjes voor de ouder wordende huid en tegen rimpels.

Dit heb je nodig:
– 1 rijpe banaan
– 1 eetlepel honing

Prak de banaan fijn en voeg de honing toe. Breng het goedje aan op je gezicht. Laat het 10-15 minuten intrekken. Met warm water afspoelen.

Vette of gemengde huid
Jouw huid toont wat onzuiverheden en glimt hier en daar. Een goede reiniging is essentieel. Kies ingrediënten die kalmerend en hydraterend zijn en die zorgen voor een goede reiniging. Perzik met havermeel reinigt en verzorgt.

Dit heb je nodig:
– 1 perzik
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel havermeel

Kook de perzik en laat afkoelen. Prak de perzik fijn met een een vork.
Laat hem even afkoelen en als hij lekker zacht is, prak je de perzik fijn met een vork.
Doe de honing en de havermeel erbij en mix het geheel tot een stevige, gladde substantie. Breng het masker aan op je gezicht en hals en laat het 15 minuten intrekken.
Was het masker af met wat lauw water.

Wat is jouw favoriete DIY masker?

Meer budgettips in de Libelle van deze week!

Bekijk hier fijne haarmaskers om zelf te maken.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Heel Holland bakt' ontroostbaar door het vertrek van déze kandidaat

Heel Holland bakt-kijkers zijn ontroostbaar. Publieksfavoriet Daniel ligt eruit. En naast hijzelf, baalt jurylid Janny van der Heijden daar misschien nog wel het meest van. 

“Dat gaat me echt aan het hart”, zei ze over de misbaksels van haar oogappeltje. En ze voegde daaraan toe dat ze Daniel absoluut in de finale had verwacht.

Advertentie

Heel Holland huilt om Daniel

Kijkers voelden zijn exit al aankomen, want Daniel bakte er deze aflevering helaas weinig van. Van de pannenkoekentaart en kano’s tot en met de macarons: de 30-jarige hobbybakker kleunde opdracht na opdracht mis. Janny en Robèrt konden niet anders dan hem naar huis te sturen. Met pijn in het hart, wel.

 

Prutsen met pannenkoeken

Deze Heel Holland bakt-aflevering stond volledig in het teken van koek. Te beginnen met het bakken van pannenkoeken. Sommige kijkers waren blij verrast: “De eerste opdracht waarbij ik denk: dat kan ik óók!” Maar de pannenkoeken juist bakken en vervolgens in een taart verwerken, bleek lastiger dan gedacht. Tot verbazing van critici.

Kans wagen met kano’s

Op naar de tweede kans: kano’s. Eigenlijk langwerpige gevulde koeken, waarvan de amandelspijs én vorm perfect moeten zijn. Bij deze opdracht kleunde Daniel ontzettend mis door de vormpjes niet te gebruiken. Daardoor bakte hij geen kano’s, maar eerder roeiboten.

Moeilijke macarons

Daniel Heel Holland bakt

Dan restte nog het spekstakelstuk. De laatste kans voor Daniel om zijn mislukte pannenkoekentaart en kano’s goed te maken. Maar helaas… Ook zijn macarontoren was niet goed genoeg. Janny merkte al tijdens de bereiding ervan de paniek aan Daniels aanrecht op en besloot hem zelfs een handje te helpen met opruimen. Maar het mocht niet baten. Daniel moest de baktent officieel verlaten. “Echt heel jammer”, beaamde Janny. Ze blies Daniel zelfs een handkus toe.

Janny vaarwel Daniel HHB

En de meesterbakker? Dat werd Thijs, voor de tweede keer op rij. Maar voor de diehard fans van Daniel is en blijft híj hun meesterbakker. Want ach, hij had gewoon z’n weekend niet.

 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Heel Holland bakt (Omroep MAX). Beeld: Omroep MAX

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Aha! Daarom stonden er vreemdelingen in de lift bij 'Wie is de mol?'

Zaterdagavond bleven de kijkers van Wie is de mol? verward achter. Wat deden die vreemdelingen nou in de lift bij de eerste opdracht? Gelukkig geeft Rik van de Westelaken antwoord in de Wie is de mol?-podcast.

Dít deden die willekeurige mensen daar.

Advertentie

Meeliften

Tijdens de eerste opdracht ‘meeliften’ was het al verwarring alom onder de kijkers. De deelnemers van Wie is de mol? werden in twee teams opgesplitst. De ene groep moest op verschillende verdiepingen staan en vragen stellen aan de andere groep. Zij moesten vanuit de liften antwoord geven op de vragen, voordat zij weer naar een nieuwe verdieping waren verdwenen. Maar dan ineens, midden in het spel, komen er af en toe willekeurige mensen langs in de lift. Wat doen die vreemdelingen daar?

Vreemdelingen

Het is een vraag die de ruim drie miljoen kijkers van Wie is de mol? bezighield. Het duurde niet lang, of verschillende kijkers deelden hun theorieën op Twitter. De meeste mensen verwachtten dat de opdracht stiekem niet over de vragen ging die de deelnemers moesten beantwoorden, maar om die vreemdelingen. Veel kijkers verwachtten dan ook dat er na het spel vragen zouden komen over de vreemdelingen in de lift.

Verwarring

Niets bleek minder waar. Na de opdracht bleek dat de groep behoorlijk wat geld had verdiend. En die vreemdelingen in de lift? Daar werd niet meer over gesproken. Het zorgde voor veel verwarring onder de kijkers. Waren die mensen er nou echt voor niets? Dat kán toch haast niet in een programma als Wie is de mol?

Hét antwoord

In de Wie is de mol?-podcast geeft presentator Rik van de Westelaken het verlossende antwoord. “Dat waren mensen die wij hadden uitgenodigd. Dat waren figuranten”, vertelt hij in de podcastaflevering over Wie is de mol?-aflevering 4. De vreemdelingen in de lift hadden dus werkelijk geen toegevoegde waarde. “Dat vonden wij grappig. In zo’n opdracht is het alleen maar leuk als er ook wat onverwachte dingen gebeuren.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: Wie is de mol?-podcast. Beeld: Wie is de mol?. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

#CovidTasteTest: coronapatiënten met smaakverlies eten de gekste dingen in TikTok-filmpjes

Smaakverlies is een veelgehoord symptoom van corona. En dat kan zó erg zijn, dat je het verschil tussen een ui of een appel werkelijk niet meer proeft. #CovidTasteTest-filmpjes waarin mensen met corona dit bewijzen, vliegen het internet over.

Ui, mosterd, azijn, sambal: de coronapatiënten in de TikTok-filmpjes tikken alles moeiteloos achterover.

Advertentie

Smaakverlies door corona

Maar voor we ons aan die eetfilmpjes vergapen: hoe kan het dat je door corona mogelijk smaakverlies krijgt? Nou, het smaakverlies is eigenlijk een gevolg van reukverlies. Als je niks kunt ruiken, kun je namelijk ook niks proeven. Reukverlies bij corona ontstaat meestal door een zwelling van het reukorgaan, of een beschadiging van het reukepitheel bovenin je neus. Hierdoor komen de geursignalen niet goed aan in je hersenen, laat staan de smaaksignalen. Met als gevolg dat je zonder moeite een hap uit een rauwe ui kunt nemen, pure azijn achterover tikt, een lepel mosterd naar binnen werkt of je tanden in een zure citroen zet. Zoals deze TikTokkers, die corona hebben (gehad):

@rustardlikemustardCovid taste testing. This is the craziest sensation. #covid19 #fyp #MyHobby #fineart♬ original sound – rustardlikemustard

@samkov_##foryou ##fyp ##covidtastetest♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

@ellianabertrandwelcome back to the ##covid diaries 😘##college♬ original sound – T in Techno

@ellianabertrandif you got yours back please comment tips I’m losing my mind ##covid♬ BILLIE JEAN X BOO X F IT UP VMESHBEATS MASHUP – Varoon Ramesh

@percyjsI just drank straight apple cider vinegar ##covidtastetest ##coronavirus ##Homemade ##louisiana♬ original sound – Percella Snyder

@kmcartworksI have ##covid19 and can’t taste anything 😭 What should I try next?? ##covidtastetest♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Lees ook:
Tijdelijk geur- en smaakverlies? Zó kun je toch van eten genieten

Geen grapje

De filmpjes worden grappig gebracht. Maar echt om te lachen is smaakverlies door corona natuurlijk niet. Geen reuk of smaak hebben is heel vervelend en kan máánden na de coronabesmetting aanhouden. Het is dan verstandig om contact op te nemen met je huisarts, die kan je bijvoorbeeld doorverwijzen naar een KNO-arts. Naast neussprays met steroïden, zijn er verder nog geen bewezen effectieve medicijnen tegen smaakverlies bekend die artsen kunnen voorschrijven. Voorkomen blijft dus beter dan genezen. Lijkt het jou toch geinig om een #CovidTasteTest-filmpje op te nemen, als jij ook kampt met smaakverlies? Besef je dan ook dat ondanks dat je die rauwe ui of pittige sambal niet proeft, je maag en darmen er wel flink van streek van kunnen raken als je er te veel van eet.

Dit zijn veelvoorkomende langdurige klachten na corona: 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: TikTok, neus.nu. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Hoera! Boerin Steffi bevallen van een dochtertje (en zó heet ze)

Beschuit met muisjes voor boerin Steffi (31) en haar partner Roel. De twee zijn voor het eerst ouders geworden. Hun dochtertje werd op 22 januari geboren. Dat maakt Steffi zondagmiddag bekend op Instagram.

En hun dochtertje heeft een wel heel bijzondere naam.

Advertentie

Dochter

Boerin Steffi ontmoette de nuchtere Roel toen zij meedeed aan Boer zoekt vrouw in 2018. Het stel is nog altijd gelukkig samen. In september maakte Roel en Steffi bekend dat zij hun eerste kindje verwachtten. En op vrijdag 22 januari was het zover, Roel en Steffi werden de trotste ouders van een dochter.

Vernoemd

“Daar is ze dan! Onze Sterre”, begint boerin Steffi haar bericht op Instagram. Ook deelt Steffi hoe de kleine meid voluit heet: Sterre Yvon Madelon. Een bijzondere naam, want daarmee is de Boer zoekt vrouw-baby vernoemd naar presentatrice Yvon Jaspers.

Het programma

Toen Steffi de zwangerschap bekendmaakte enige tijd geleden, grapte zij al over de naam Yvon. “Zonder het programma was ze er niet geweest. Maar daar zijn we nog niet helemaal over uit”, liet ze toen weten. Het stel heeft dus toch besloten om hun dochtertje te vernoemen.

Lieve reacties

Onder de foto van de pasgeboren Sterre stromen de reacties binnen. Talloze volgers feliciteren het stel met hun kindje. “Wat een schoonheid”, zegt ook iemand over de lieve foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Steffi Verhagen (@verhagensteffi)

Onlangs vond er een Boer zoekt vrouw-reünie plaats van het afgelopen seizoen. Daar werd bekend dat Boer Jan en Nienke weer bij elkaar waren. Even was het stel uit elkaar. En dat zat zo. 

Beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: Instagram. Beeld: Kro-ncrv. 

 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien