PREMIUMvegetarisch voorgerecht

Gnocchi cacio e pepe

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Eigenlijk hoort hier lange pasta in, zoals spaghetti, maar hier doen we het met gnocchi.

Studio Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
• 1 el versgemalen (!) zwarte peper
• 400 g koelverse gnocchi (of zelfgemaakt)
• 40 g ongezouten roomboter
• 75 g pecorino, vers geraspt

Voorbereiden: 1 min. Bereiden: 10 min. Kcal.: 290 p.p.

Voorbereiden: Rooster de vers gemalen zwarte peper 1 min. in een koekenpan tot de geur vrijkomt.
Bereiden: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de gnocchi 2 min. Verhit de boter in een koekenpan en schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan in de koekenpan. Bak ze omscheppend 5 min. tot ze een knapperig korstje krijgen. Roer in een kom de zwarte peper en de kaas met 3-4 el gnocchi-kookvocht stevig tot een saus. Schep de gnocchi door de saus. Verdeel gnocchi en saus over 4 warme borden en serveer meteen.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden