PREMIUMvegetarisch voorgerecht
Gnocchi cacio e pepe
Eigenlijk hoort hier lange pasta in, zoals spaghetti, maar hier doen we het met gnocchi.
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen:
• 1 el versgemalen (!) zwarte peper
• 400 g koelverse gnocchi (of zelfgemaakt)
• 40 g ongezouten roomboter
• 75 g pecorino, vers geraspt
Voorbereiden: 1 min. Bereiden: 10 min. Kcal.: 290 p.p.
Voorbereiden: Rooster de vers gemalen zwarte peper 1 min. in een koekenpan tot de geur vrijkomt.
Bereiden: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de gnocchi 2 min. Verhit de boter in een koekenpan en schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan in de koekenpan. Bak ze omscheppend 5 min. tot ze een knapperig korstje krijgen. Roer in een kom de zwarte peper en de kaas met 3-4 el gnocchi-kookvocht stevig tot een saus. Schep de gnocchi door de saus. Verdeel gnocchi en saus over 4 warme borden en serveer meteen.
Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)