null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Goed nieuws: van chocolade word je slim!

Geweldig nieuws voor chocoladeliefhebbers: van chocolade word je slim! In chocolade zit het stofje flavonoïde, dat volgens Amerikaans onderzoek de denkprestaties bevordert. 

Helene van SantenGetty Images/iStockphoto

Flavonoïde is een antioxidant dat van nature in plantaardige voedingsmiddelen zit. Naast chocolade zit het ook in veel groenten en fruit, maar ook in thee. In het onderzoek werd aan 90 mensen een drankje met verschillende hoeveelheden flavonoïde gegeven.

Positief effect

De mensen die veel van het stofje binnenkregen, waren daarna beter in het uitvoeren van denkopdrachten dan de mensen die een drankje kregen met weinig flavonoïde. Ook had het stofje een positief effect op de bloeddruk en insulineresistentie van de proefpersonen.

Sneller denken

Bij een ander onderzoek kregen mensen soortgelijke drankjes te drinken. En je raadt het al: de onderzoekers kwamen tot vrijwel dezelfde resultaten. De personen die veel flavonoïde binnenkregen, konden sneller denken en formuleerden hun zinnen vlotter.

Gezondheid

Het slechte nieuws is dat je wel erg veel chocolade moet eten om het positieve effect van flavonoïde te krijgen: maar liefst 170 gram donkere chocolade per dag (900 calorieën) of 1.360 gram melkchocolade. En dat is natuurlijk niet erg goed voor je gezondheid. Want in chocolade zit weer veel suiker en overgewicht ligt dan al snel op de loer. Maar ja, je wordt wel slimmer...

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Dit lijkt ons een goede reden om weer eens lekkere brownies te maken.

Bron: The Huffington Post. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden