null Beeld

Goede vraag: is gewone of Griekse yoghurt gezonder?

In het gangpad van de supermarkt is het soms moeilijk kiezen tussen al die soorten yoghurt. Wat je het lekkerst vindt weet je wel, maar wat is eigenlijk de gezondste variant?

Het Voedingscentrum is sowieso enthousiast over yoghurt. Volgens hun experts maakt het waarschijnlijk weinig uit welke soort je eet, of het nou Hollandse, Griekse of Turkse yoghurt is. Alle varianten zijn namelijk makkelijker te verteren dan andere zuivelproducten, en omdat het gefermenteerd is worden de voedingsstoffen beter opgenomen uit yoghurt dan uit bijvoorbeeld melk.

Waar je wél op kunt letten, zijn het vetpercentage en de eiwitten. De ene yoghurtsoort bevat meer slechte vetten dan de andere. Zo ligt het vetpercentage van Bulgaarse, Turkse of Griekse yoghurt rond de 10%, aanzienlijk meer dan de 3% die in een ‘gewone’ volle yoghurt zit. Met hooguit een half procentje vet zou magere yoghurt dus de gezondste keuze zijn. Maar aan magere producten hou je minder snel een vol gevoel over. En dan heb je nog niet eens gekeken naar het verschil in eiwitten... Lees daar meer over bij Margriet.

De leukste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Abonneer je op een van onze nieuwsbrieven!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden