Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

7x wat je niet over de gorilla wist

Het zijn indrukwekkende, slimme dieren en ze hebben ook nog eens veel gemeen met de mens. Maar wedden dat jij dit niet over de gorilla wist?

Advertentie
Libelle samen met Diergaarde Blijdorp

Zwaargewicht
Een mannetjesgorilla kan maar liefst 200 kilo worden. Dat is ruim 2x zo zwaar als een vrouwtjesgorilla. Zij wordt gemiddeld zo’n 90 kilo.

Sterkste aap
Wist je dat de gorilla de grootste, sterkste en zwaarste mensaap is? Met gestrekte benen wordt een mannetjesgorilla maar liefst 1.25 tot 1.75 meter lang. Een vrouwtjesgorilla wordt ongeveer 1,5 meter lang.

Sociale dieren
Gorilla’s leven in grote sociale groepen van zo’n 5 tot 30 dieren. Aan het hoofd van de familie staat een volwassen man, de ‘zilverrug’. Hij heeft een harem van een aantal vrouwtjes en is de vader van alle jongen. Binnen de familiegroep is een duidelijke rangorde; elke gorilla kent zijn plaats.

‘Ik heb geen bananen vandaag’
Maar dat is voor de gorilla geen ramp. Ze eten namelijk niet alleen maar bananen. De gorilla eet maar liefst 100 plantensoorten; van de bladeren en takken tot boomschors en vruchten.

Wist je dat Bokito dit jaar 20 is geworden?
Bokito is op 14 maart 20 jaar geworden. Hij is van een slungelige puber uitgegroeid tot een gespierde en evenwichtige zilverrug. Een echte familieman die een harem leidt van drie vrouwtjes, vijf jongen en adoptiezoon Nasibu. Met zijn indrukwekkende verschijning zorgt hij voor rust in de groep en een veilig klimaat voor alle familieleden. Wil jij Bokito ook feliciteren? Kom dan voor maar € 13,50* bij hem op bezoek. Bestel jouw kaartje hier.

Bokito en soortgenoten worden bedreigd
De soortgenoten van Bokito in het wild worden helaas ernstig bedreigd door de vernietiging van hun leefgebied, stroperij en oorlogen. Mijnbouw is een ander groot probleem dat een verwoestend effect heeft op het leefgebied. Het gaat hierbij om het delven van coltan, een zeldzaam erts, dat in je mobiele telefoon en laptop zit. Heb je oude mobieltjes? Gooi ze niet weg, maar lever ze in bij de verzamelbakken bij het gorillaverblijf in Diergaarde Blijdorp en bij de ingangen (entreebewijs niet nodig).

Superbaby’s
Een vrouwtjesgorilla is 8 maanden zwanger. Maar wist je dat de gorillababy al na 9 weken kan kruipen? Na 3 maanden heeft een jong geleerd om op moeders rug ‘mee te rijden’. En na 34 weken lopen ze al rond. Veel sneller dan een mensenbaby.

Wist je dat je voor maar € 13,50* op bezoek kunt bij Bokito?
Kom je ook op 11 of 12 juni Bokito feliciteren tijdens het Libelle weekend in Diergaarde Blijdorp? Met deze spetterende aanbieding wordt het een dag vol plezier.

Blijdorp

 

 

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien